Οικονομία

Την Ελλάδα επιλέγουν ως προορισμό τα κρουαζιερόπλοια και όχι την Τουρκία

Κρουαζιερόπλοια

Την Τουρκία αποφεύγουν πλέον ως προορισμό τα κρουαζιερόπλοια, καθώς φοβούνται ότι θα επαναληφθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην χώρα, αλλά και εξαιτίας της ταξιδιωτικής οδηγίας του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, με αποτέλεσμα η Ελλάδα σταδιακά να αποτελεί εναλλακτική διαδρομή, σύμφωνα με πληροφορίες του ιδιωτικού γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού Ν-tv.

Φέτος στα τουρκικά λιμάνια θα δέσουν λιγότερα κρουαζιερόπλοια από ό,τι ήταν αρχικά προγραμματισμένα, έπειτα από τις επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη τον Ιανουάριο και το Μάρτιο οι ναυτιλιακές εταιρείες αλλάζουν τις διαδρομές τους, δεδομένου ότι και οι ίδιοι οι τουρίστες δεν θέλουν να πάνε πλέον στην Τουρκία και το διαμηνύουν στους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Γεγονός που σημαίνει ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες πρέπει να το λάβουν υπόψη και να αλλάξουν το πρόγραμμα των διαδρομών τους, εάν θέλουν να ικανοποιήσουν τους επιβάτες.

Μάλιστα, το νέο κρουαζιερόπλοιο «Carnival Vista» της εταιρείας Carnival Cruise Line, το οποίο θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι την 1η Μαίου, δεν θα κατευθυνθεί προς τη Σμύρνη, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο και θα παραμείνει περισσότερο χρόνο στην Αθήνα και την Κρήτη.

Επιπλέον, και το κρουαζιερόπλοιο «Sea Cloud» δεν θα περιλάβει στο πρόγραμμά του την Κωνσταντινούπολη αυτό το καλοκαίρι. Η ομώνυμη ναυτιλιακή εταιρεία θα ξεκινά την κρουαζιέρα από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήγει επίσης εκεί. Την αλλαγή η εταιρεία την αιτιολόγησε με την αυξημένη επικινδυνότητα στην Κωνσταντινούπολη.

Η ναυτιλιακή εταιρεία MSC έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα προσεγγίζει τουρκικά λιμάνια μέχρι την άνοιξη του 2018 και ότι ήδη τα προγραμματισμένα ταξίδια το καλοκαίρι του 2017 και την άνοιξη του 2018 θα αντικατασταθούν με προορισμούς στην Ελλάδα, κάτι το οποίο εταιρεία έκανε ήδη για τη φετινή σεζόν.

Το Ν-tv αναφέρει ότι οι εταιρείες αυτές δεν είναι οι πρώτες που αντιδρούν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, διαγράφοντας προορισμούς της Τουρκίας, αφού το έχουν ήδη κάνει και οι εταιρείες Aida και η θυγατρική της Costa Crociere, και η Norwegian Cruise συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών εταιρειών της Oceania Cruises και Regent Seven Seas Cruises.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa