Πολιτική

Την πόρτα του Μαξίμου περνούν σήμερα οι 4 νέοι καναλάρχες

Παππάς Γεροβασίλη

Με τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών πρόκειται να συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 και θα γίνει προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα διαδικαστικά βήματα.

Στη συνάντηση από πλευράς κυβέρνησης θα μετέχουν εκτός από το Νίκο Παππά και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη αλλά και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Στο ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών αναφέρεται η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη, εφ΄ όλης της ύλης, που έχει παραχωρήσει.

«Αν έχετε χτίσει αυθαίρετη επιχείρηση, χωρίς άδεια λειτουργίας σε δασική έκταση και σας αποβάλλουν απ’ αυτήν μπορείτε να πείσετε στ’ αλήθεια ότι διώκεστε, ότι σας ξεσπιτώνουν;» αναφέρει μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΝΔ: Χαίρονται που ξεκινούν οι απολύσεις

Με καυστικό τρόπο αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δηλώνει ικανοποιημένη επειδή θα αρχίσουν οι απολύσεις στα κανάλια.

«Η Εκπρόσωπος της εθισμένης στο ψέμα Κυβέρνησης, σήμερα πια στραγγαλίζει την αλήθεια.

Επιτίθεται βάναυσα στη νοημοσύνη των πολιτών καθώς δηλώνει ικανοποιημένη:

Που κόβονται μέχρις εξαφάνισης οι συντάξεις.

Που φορολογούνται σφαγιαστικά οι πάντες και τα πάντα.

Που σε 90 ημέρες ξεκινούν οι απολύσεις στον τομέα της ενημέρωσης.

Που η οικονομία είναι μια απέραντη έρημος.

Για όλα αυτά έχουν υποσχεθεί τα ακριβώς αντίθετα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Βενιζέλος: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Η διαδικασία αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας δεν έληξε. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα εκτιμά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος σε άρθρο του στην προσωπική του σελίδα με τίτλο «Τηλεοπτικό τοπίο: τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» κάνει λόγο για «νομικά σοφίσματα» που σχετίζονται με την παράκαμψη του ΕΣΡ στη διαδικασία αδειοδότησης, αναφέρεται στα όσα προβλέπει το Σύνταγμα, σημειώνει ότι το φαινομενικά υψηλό τίμημα αναιρεί το κυβερνητικό επιχείρημα περί τεσσάρων αδειών και κάνει εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα.

ΔΗΜΑΡ: Έπεσε μαύρο στα κανάλια

Αρνητικές συνέπειες στον πλουραλισμό της ενημέρωσης και στην απασχόληση θα έχει το «μαύρο» στα κανάλια σχολιάζει η ΔΗΜΑΡ, καταγγέλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ή άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της ΝΔ, που προκάλεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την τακτική που ακολούθησε στην αδειοδότηση των καναλιών είδε το δέντρο αλλά έχασε το δάσος και προσθέτει:

«Χιλιάδες εργαζόμενοι στην τηλεοπτική αγορά θα οδηγηθούν στην ανεργία σε ένα χώρο που ήδη έχει χτυπηθεί βάναυσα από την κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείξει ότι είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της ΝΔ, η οποία προκάλεσε το ΜΑΥΡΟ στην ΕΡΤ. Σήμερα, ο ρόλος του κράτους είναι να βάλει ένα νέο πλαίσιο κανόνων που να εξασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό και όχι να επιτελέσει τον ρόλο της αγοράς οδηγώντας σε κλείσιμο τηλεοπτικούς σταθμούς.

Όπως αντιταχθήκαμε και ήμασταν απέναντι στο ΜΑΥΡΟ στην ΕΡΤ, έτσι είμαστε απέναντι και σε ένα ενδεχόμενο ΜΑΥΡΟ σε ιδιωτικά κανάλια, καθώς θα αποτελέσει μία ευθεία επίθεση στην πολυφωνία και κατά συνέπεια στη δημοκρατία με δυσμενείς επιπτώσεις για την ενημέρωση και τους εργαζόμενους».

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa