Πολιτική

Την στήριξη του στον πρύτανη του Καποδιστριακού εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ανδρέας-Λοβέρδος

Την απόλυτη στήριξη του στον πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Φ. Φορτσάκη, εξέφρασε από την Κρήτη ο υπουργός Παιδείας  Ανδρέας Λοβέρδος, για τα πρόσφατα επεισόδια. Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για μεταπολιτευτικές λογικές που δεν σέβονται την λειτουργία των Πανεπιστημίων, ενώ πρόσθεσε ότι «όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την γνώμη τους, όχι όμως να μπουκάρουν στη συνεδρίαση διακόπτοντάς την».

Ο υπουργός τόνισε παράλληλα, πως «η νοοτροπία ότι τα πανεπιστήμια ανήκουν στον οποιονδήποτε και ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, πρέπει να τελειώνει»

Τελειώνοντας μίλησε για τις θετικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης: «Σας μιλώ από την Κρήτη και θέλω να σας δώσω δύο παραδείγματα που βρίσκονται στους αντίποδες των όσων συζητάμε στην Αθήνα:
Σε μεταπτυχιακό για τον ορυκτό πλούτο που απευθύνεται σε φοιτητές εκτός Ε.Ε. και με δίδακτρα, υπεβλήθησαν για 20 θέσεις, 90 αιτήσεις. Χθες, σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου και τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, διαμορφώσαμε το προσχέδιο και τον οδικό χάρτη της ίδρυσης στο Ρέθυμνο δύο προπτυχιακών τμημάτων για τη διοίκηση του τουρισμού. Ένα ξενόγλωσσο που θα απευθύνεται σε φοιτητές εκτός Ε.Ε. με δίδακτρα και ένα που θα απευθύνεται σε Έλληνες φοιτητές».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER