Κόσμος

Την Θεία Λειτουργία θα τελέσει την Κυριακή ο Πάπας στα Τίρανα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα γίνει η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου την Κυριακή στα Τίρανα. Συνολικά 2.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε επιφυλακή επί 11 ώρες, όσο θα διαρκέσει η επίσκεψη του ποντίφικα στην αλβανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, 50 ελεύθεροι σκοπευτές θα αναπτυχθούν στα υψηλότερα σημεία των περιοχών απ’ όπου θα περάσει ο Πάπας, ενώ θα υπάρχουν 27 σημεία διέλευσης και ελέγχου για όσους θελήσουν να εισέλθουν στην κεντρική λεωφόρο των Τιράνων για να δουν από κοντά τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία του στην πλατεία «Μητέρα Τερέζα».

Σύμφωνα με της αρχές, τα μέτρα ελέγχου στα σύνορα με το Κόσοβο και την ΠΓΔΜ έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω του φόβου τυχόν επεισοδίων που μπορεί να προκαλέσουν ακραίοι αλβανόφωνοι ισλαμιστές που προέρχονται από τις περιοχές αυτές.

Ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποιεί στην Αλβανία την πρώτη του επίσκεψη στην Ευρώπη -εκτός της Ιταλίας- μετά την εκλογή του ως επικεφαλής της Αγίας Έδρας. Στόχος του είναι «να προωθήσει το μήνυμα της αρμονικής συνύπαρξης και να ενθαρρύνει το κλίμα γαλήνιας συνύπαρξης ανάμεσα στις θρησκείες, που μπορεί να αποτελέσει μήνυμα και για άλλα μέρη του κόσμου» όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

Επίσης θα «αποτίσει φόρο τιμής στους κληρικούς που αντιστάθηκαν στους τρομερούς διωγμούς του κομμουνιστικού καθεστώτος του Εμβέρ Χότζα», δήλωσε ο πατέρας Λομπάρντι.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa