Κοινωνία

Την Τρίτη ξεκινάει νέο πρόγραμμα για την στήριξη 8.500 νέων αγροτών

Παπούλιας - Τσαυτάρης

Ένα νέο πρόγραμμα με στόχο την στήριξη 8.500 νέων αγροτών ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, σε σχετική ενημέρωση που έκανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον υποδέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 140 εκατ. ευρώ και συμπλήρωσε ότι πρόκειται να προσληφθούν 100 νέοι επιστήμονες-ερευνητές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να στηρίξουν επιστημονικά τα ινστιτούτα του.

«Θέλησα να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για την απασχόληση των νέων» είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Α. Τσαυτάρης.

Με την σειρά του ο κ. Παπούλιας τον συνεχάρη για τις δράσεις που αναλαμβάνει και με ενδιαφέρον άκουσε τον υπουργό να του λέει ότι φέτος στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων εγγράφηκαν 360 νέοι σπουδαστές από τους 60 που έδειχναν ενδιαφέρον κάθε χρόνο.

Ο Α. Τσαυτάρης πρόσθεσε ακόμη ότι το υπουργείο θα προχωρήσει στη πρόσληψη 300 μεταπτυχιακών επιστημόνων σε τομείς της γεωργίας,καθώς όπως είπε, «δεν πρέπει να χάσουμε αυτό το επιστημονικό προσωπικό, το οποίο θα φύγει στο εξωτερικό και δύσκολα θα γυρίσει».

«Συμφωνώ απόλυτα» απάντησε ο κ. Παπούλιας ζητώντας από τον Α. Τσαυτάρη να παραστούν μαζί σε εκδήλωση νέων αγροτών που θα διοργανώσει το υπουργείο.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa