Κοινωνία

To ύστατο χαίρε στον Κ. Μητσοτάκη – Πλήθος κόσμου στην Αγία Μαγδαληνή (ΦΩΤΟ)

Λίγη ώρα μετά τις οκτώ χθες το απόγευμα προσγειώθηκε το C-130 που μετέφερε τη σορό του πρώην Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο οποίος θα ταφεί σήμερα Πέμπτη.

Το αεροσκάφος έφτασε στις 20:15 στην 115 Πτέρυγα Μάχης, το οποίο ακολούθησε αεροπλάνο της Aegean που μετέφερε την οικογένεια τους συγγενείς και στενούς φίλους του πρώην Πρωθυπουργού.

Κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη

Κηδεία Μητσοτάκη

Εκεί βρίσκονταν οι Βρακοφόροι της Κρήτης, ντυμένοι στα μαύρα, έχοντας στα ζωνάρια τους τα παραδοσιακά κρητικά μαχαίρια. Λίγη ώρα αργότερα, η πομπή κατέληξε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας όπου πραγματοποιήθηκε αγρυπνία.

Κηδεία Μητσοτάκη

Κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη

Εκτός από τους αγαπημένους συγγενείς του πρώην πρωθυπουργού, δίπλα στο φέρετρο έμειναν άγρυπνοι φρουροί οι Βρακοφόροι, τιμώντας με τον τρόπος τους τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τον ναό, ώστε να αποτίσει φόρο τιμής στον πρώην Πρωθυπουργό.

Κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη

Ολόκληρη τη μέρα ο κόσμος συνέχιζε να καταυθάνει, για να υποβάλει τα σέβη του στον πρώην πρωθυπουργό. Μεταξύ των απλών πολιτών βρίσκονται και άτομα από τον πολιτικό χώρο.

Κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη

Η ταφή του μεγάλου ηγέτη θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 ενώ στις 13:30 στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ θα ψαλεί τρισάγιο.

Κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη Κηδεία Μητσοτάκη

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρίκα, σε ένα μικρό, ολοπράσινο κοιμητήριο με θέα που ξεπερνά τον κόλπο της Σούδας και χάνεται στον ορίζοντα του Κρητικού πελάγους, όπως περιγράφουν όσοι τον έχουν επισκεφθεί.

τάφος Μητσοτάκης

Η κατασκευή του τάφου, αλλά και η διαμόρφωση του κοιμητηρίου, έγιναν με την προσωπική επιμέλεια του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έχει από ετών αποφασίσει ότι σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο θα γινόταν η ταφή η δική του και της συζύγου του.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο eurokinissi – zarpanews.gr – flashnews.gr

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER