Οικονομία

Το Eurogroup της… αγωνίας! Τα «αγκάθια» που τρυπάνε την διαπραγμάτευση

eurogroup

Στη συνεδρίαση του Eurogroup στρέφεται το ενδιαφέρον καθώς παραμένει το «αγκάθι» της προστασίας της πρώτης κατοικίας, με την ελληνική κυβέρνηση να προσπαθεί να «γεφυρώσει» το χάσμα. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ όπου και είπε πως «μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα».

Πάρα τις άκαρπες συνομιλίες χθες με τα τεχνικά κλιμάκια, υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας από την κυβέρνηση καθώς σημειώνεται ότι «μπορεί να υπάρξει λύση και εκταμίευση της δόσης ακόμα και απόψε».

Τα σημεία που διχάζουν 

Ωστόσο, οι πιο ρεαλιστικές φωνές δεν κρύβουν την ανησυχία τους. Πηγές που έχουν άμεση εικόνα των διαπραγματεύσεων αποφεύγουν να δεσμευθούν και τονίζουν ότι «σίγουρα θα γίνει ένας έλεγχος προόδου και από´κει και πέρα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα».

Την ίδια ώρα, κάνοντας ένα πρόχειρο «ταμείο», για όσα έχουν έως τώρα προκύψει από τις αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις προκύπτουν τα εξής:

  • 100 δόσεις: Οι δυο πλευρές φαίνεται να έχουν έρθει πιο κοντά, καταλήγοντας σε ένα «περιθώριο προσαρμογής», άγνωστο ακόμα πόσων ημερών, αποκρούοντας παράλληλα την ακραία απαίτηση των δανειστών να βγαίνουν αυτόματα από τη ρύθμιση όσοι δεν καταβάλλουν έστω και μία δόση.

Διαβάστε περισσότερα στο: toxrima.gr

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER