Μαγειρική

Το φημισμένο γιουβέτσι της Αργυρώς

γιουβέτσιΥλικά:

1.200 γραμμ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες (σπάλα)

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο έξτρα

1 κρεμμύδι μικρό ολόκληρο

3 σκελίδες σκόρδο

1 καρότο Μπάρμπα-Στάθης

1 κομμάτι πράσο Μπάρμπα-Στάθης

1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

1 κιλό ντομάτες τριμμένες

1 κ. γλ. Ζάχαρη

500 γραμμ. κριθαράκι

χοντρό αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξινομυζήθρα τριμμένη

Εκτέλεση:

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε γύρω -γύρω τις μερίδες κρέατος, περίπου για 8΄-10΄. Στη συνέχεια προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, το σκόρδο, κι αφήνουμε να λαδωθούν.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Τώρα είναι γ ώρα για να προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και το 1 λίτρο νερό.

Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει δηλαδή για περίπου 1 ώρα.

Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Το αδειάζουμε σε ταψί (φούρνου) και από πάνω βάζουμε το βρασμένο κρέας. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (αν δεν έχουν λιώσει) και περιχύνουμε το φαγητό. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Εάν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό, προσθέτουμε ζεστό νερό, 2 δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40΄.

Προς το τέλος του ψησίματος αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή μυζήθρα και αφήνουμε για 10΄ στο φούρνο.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER





Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa
Karfitsa