Τεχνολογία

Το MEGA με 50GB αποθηκευτηκό χώρο (cloud) έρχεται σήμερα

Νέα υπηρεσία ετοιμάζεται να λανσάρει ο Kim Dotcom, ιδρυτής του Megaupload, μετά το κλείσιμό της εταιρίας του από το FBI, τον Ιανουάριο για πειρατεία.

Η καινούρια υπηρεσία θα ονομάζεται MEGA, και θα έχει βελτιωμένα χαρακτηριστηκά κρυπτογράφισης ενώ σήμερα 19 Ιανουαρίου, θα γίνει η Μega αποκάλυψη.

Σύμφωνα με το e-pcmag.gr, όπως αποκάλυψε ο Kim Dotcom σε χθεσινό του tweet, η υπηρεσία θα προσφέρει δωρεάν χώρο 50GB για όσους χρήστες θελήσουν να τη χρησιμοποιήσουν και εγγραφούν.

 

Τα 50GB είναι η μεγαλύτερη ποσότητα δωρεάν χώρου που προσφέρουν οι cloud υπηρεσίες όλων των εταιρειών.

Χαρακτηριστικά, τα Dropbox και Sugarsync προσφέρουν 2-5GB ενώ το SkyDrive προσφέρει τον περισσότερο, ο οποίος φθάνει “μόλις” τα 25GB.

 

Ο Dotcom επίσης προσπαθεί να ανακτήσει δεδομένα χρηστών που χάθηκαν από την παύση τού Megaupload, ενώ σημείωσε πως θα παραχωρήσει premium λογαριασμούς στη νέα υπηρεσία σε όσους χρήστες είχαν στην προηγούμενη, μόλις αυτό καταστεί εφικτό νομικά.

 

Όπως είναι φυσικό, η μουσική και η κινηματογραφική βιομηχανία ανησυχούν από την επανεμφάνιση του “Mega-πειρατή” και η νέα του υπηρεσία αναμένεται να βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών από την πρώτη στιγμή.

πηγή: e-pcmag.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa