Κοινωνία

Το μετρό έφτασε στην Αγία Βαρβάρα και κατευθύνεται στον Κορυδαλλό

Μετρό

Στο πλαίσιο επέκτασης του μετρό προς τον Πειραιά, το μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων, «Ιππόδαμος», έφτασε στο σταθμό της Αγίας Βαρβάρας, ενώ  αναμένεται να φθάσει μέχρι το τέλος του χρόνου στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με τα Νέα, το μηχάνημα «Ιππόδαμος» διένυσε από τον περασμένο Σεπτέμβριο 598 μέτρα από τα συνολικά 7,6 χιλιόμετρα που είναι η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά. Πρόκειται να διανοίξει συνολικά 6,5 χιλιόμετρα, ενώ το υπόλοιπο τμήμα στην αρχή και το τέλος του έργου θα γίνει με συμβατικές μεθόδους, δηλαδή μέσω υπόγειας εκσκαφής.

Η επέκταση της γραμμής 3 προς Πειραιά υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση 130.000 επιβάτες, μειώνοντας την κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους. Ο συνολικός χρόνος από το λιμάνι έως το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα είναι 45 λεπτά.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, σήμερα στους υπό κατασκευή σταθμούς στην Αγία Βαρβάρα, στον Κορυδαλλό, στη Νίκαια, στα Μανιάτικα, στον Πειραιά και στο Δημοτικό Θέατρο απασχολούνται 700 άτομα. Η επέκταση της λειτουργίας του Μετρό προς τον Πειραιά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2017.

«Η κατασκευή της επέκτασης προς Πειραιά προχωρά απρόσκοπτα και ήδη ο μετροπόντικας έφτασε στο σταθμό Αγ. Βαρβάρας. Το έργο που κατασκευάζεται είναι μια σημαντική επένδυση ύψους 660.000.000 ευρώ, σε περιοχές του Δήμου Πειραιά και των ευρύτερων Δήμων, που σήμερα έχουν έντονα προβλήματα κυκλοφορίας και χαμηλό επίπεδο εξυπερέτησης από ΜΜΜ», επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας.​

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa