Οικονομία

Το μήνυμα της Λαγκάρντ στον Τσίπρα

Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συμμετέχει με ένα πολύ μικρό ποσό στο 3ο μνημόνιο, με μοναδικό στόχο να διατηρήσει το καθεστώς του «τεχνικού συμβούλου» και «δανειστή» ταυτόχρονα, ανακοίνωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό η Κριστίν Λαγκάρντ.

  • «Η εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να μην αυξηθεί η έκθεση του ΔΝΤ στην ελληνική οικονομία περισσότερο από τα 6 δισ. ευρώ. Μπορώ ελάχιστα να αυξήσω τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα πάνω από το ποσό αυτό, κάτω από συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις. Ο έλεγχος του νέου Υπερ-Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, η απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων μαζί με τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι, πλέον, προαπαιτούμενα, για να σε βοηθήσω στην υπόθεση της αναδιάρθρωσης (reprofiling) του χρέους».

Το μήνυμα που πήρε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Νταβός από όλους τους επίσημους συνομιλητές του ήταν ότι η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος δεν θα είναι «χαλαρή και επιεικής», όπως συνέβη με τη διαδικασία για την εκταμίευση της πρώτης δόσης…

Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa