Κόσμος

Το National Geographic παρομοιάζει την Αμφίπολη με το Game of Thrones!

Αμφίπολη

Μπορεί  το «σήριαλ» με τον τάφο της Αμφίπολης να συνεχίζει να διατηρεί την αγωνία γύρω από το μυστήριο για το ποιος είναι ο σκελετός, ωστόσο, το «National Geographic», θεωρεί ότι ο γρίφος του ταφικού μνημείου αποτελεί το ελληνικό «Game of Thrones».

Το National Geographic, σε ρεπορτάζ που πραγματοποίησε για τον τάφο, πιστεύει οτι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του Μέγα Αλέξανδρου, μάλλον είναι θαμμένα στην Αμφίπολη, παρά το γεγονός ότι ο μεγάλος στρατηλάτης τάφηκε πιθανότατα στην Αίγυπτο.

Έτσι, όπως επισημαίνει το περιοδικό, οι ανασκαφές στον τύμβο δεν αποκλείεται να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στο μυστήριο που περιβάλει την ζωή του Αλέξανδρου και της πορείας των απογόνων του μετά τον θάνατό του. Συγκρίνοντας μάλιστα την δυναστεία του Αλεξάνδρου με την… τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones», το διάσημο περιοδικό έγραψε πως  «ήταν μια δυναστεία βουτηγμένη στην ίντριγκα, τη συνωμοσία, την αιματοχυσία, όπως οι Λάνιστερ στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά“Game of Thrones”».

Για την καλύτερη κατανόηση της ίντρικας, το περιοδικό κάνει μία αναδρομή στο μακρινό παρελθόν, μιλώντας για τη ζωή του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Φίλιππο τον Β. Ακόμα, πολλοί πιστεύουν ότι οι συγγενείς και απόγονοι του μεγάλου Αλεξάνδρου ξεκίνησαν έναν αιματηρό αγώνα διαδοχής με τη φιλοδοξία να φτάσουν στην δόξα του στρατηλάτη προγόνου τους.

Πάντως, οι επιστήμονες,  αναζητούν τους τάφους της Ολυμπιάδας, της Ρωξάνης του Ηφαιστίωνα και συγγενών του Μ. Αλέξανδρου. Κατά την άποψη του περιοδικού, οι ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης ενδέχεται να δώσουν τη λύση στο μυστήριο πίσω από τα ερωτήματα που κυριαρχούν στο μυαλό των ερευνητών, καθώς είναι πιθανό ένας από τους συγγενείς του βασιλιά των Μακεδόνων να βρίσκεται θαμμένος στον τύμβο Καστά.

national-geographic

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa