Lifestyle

Το νέο παλάτι της Αθηνάς Ωνάση!

Αθηνα Ωνάση

Σε διάφορα ξένα μέσα και ιστοσελίδες υπήρξε ένα αξιοπρόσεκτο δημοσίευμα, πριν από λίγες μέρες.

Η Αθηνά Ωνάση, μοναδική κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας, αγόρασε μια έπαυλη αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων στο Wellington. Η είδηση δεν θα είχε μεγάλη σημασία, αν πριν από τέσσερις μήνες περίπου η χρυσή κληρονόμος δεν είχε βγάλει στο σφυρί προς 9,4 εκατομμύρια δολάρια, το διαμέρισμα που διατηρούσε η οικογένεια Ωνάση στο Mayfair του Λονδίνου.

Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, όπως έχει γραφτεί έμενε η Χριστίνα Ωνάση, αλλά και ο ίδιος ο Αριστοτέλης το χρησιμοποιούσε όταν πήγαινε εκεί με την Τζάκι.

παλατι

Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτό το ακίνητο που είχε δώσει προς πώληση. Τα τελευταία χρόνια, η Αθηνά  έχει αποφασίσει να πουλήσει ότι της θυμίζει την παλαιά εποχή και να δημιουργήσει τη δική της ακίνητη περιουσία.

Το ξεπούλημα είχε ξεκινήσει με το ρετιρέ στην Avenue Foch στο Παρίσι και τη βίλα Crystal στο Σεν Μόριτζ της Ελβετίας. Παράλληλα, έδωσε για δημοπρασία στον οίκο Christie’s περισσότερα από 40 δαχτυλίδια, κολιέ και σκουλαρίκια της μητέρας της, ανάμεσα στα οποία και ένα περιδέραιο από ζαφείρια και διαμάντια Harry Winston. Επίσης στο σφυρί βγάζει και το σπάνιο Βούδα Faberge, η αξία του οποίου εκτιμήθηκε στα 440.000 δολάρια, αλλά και πλήθος άλλων αντικειμένων της μητέρας της Χριστίνας.

Επιπλέον, η Αθηνά, μετά τον θάνατο της πρώην συζύγου του Αλβάρο Σιμπέλ Ντόρσα, άρχισε να πουλάει και την περιουσία της στην Ελλάδα.Η αρχή γίνεται από το οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων στη Γλυφάδα για να ακολουθήσει ο Σκορπιός στην οικογένεια Ριμπολόβλεφ.

Με τα χρήματα που αποκομίζει, επενδύει στην ιππασία. Νέα άλογα αλλά και ένας στάβλος ολυμπιακών προδιαγραφών στο Wellington είναι η αρχή της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας της Αθηνάς. Για να φτάσουμε στην αγορά μιας έπαυλης στο Wellington η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τους στάβλους τους οποίους αγόρασε. Το ακίνητο βρίσκεται σε έκταση 5 στρεμμάτων και διαθέτει τέσσερις κρεβατοκάμαρες, τζακούζι και πισίνα.

Από τον περασμένο Ιανουάριο, η Αθηνά, διαχειρίζεται μόνη της το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της αφού έκλεισε τα 30.

Ο πατέρας της Τιερί Ρουσέλ, ύστερα από πρόταση του Αλέξη Μανθεάκη, εκπρόσωπος Τύπου της οικογένειας, είχε πείσει την Αθηνά να παραχωρήσει τη διαχείριση της περιουσίας της σε ένα trust το οποίο έλεγχαν η Julius Baer της Ελβετίας καθώς και οικονομολόγοι και σύμβουλοι των CitiBank και Rothschild Bank.

Από το 2003 και μέχρι τότε η χρυσή κληρονόμος έπαιρνε ένα μηνιαίο επίδομα της τάξης των 20.000 με 30.000 δολαρίων, ενώ το συμβούλιο των διαχειριστών ενέκρινε κατά καιρούς και διάφορα χρηματικά ποσά για την αγορά αλόγων και επενδύσεων σε στάβλους και αγώνες ιππασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το καταπίστευμα  περιελάμβανε 300 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, 350 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές εταιρειών ανά την υφήλιο αλλά και ράβδους χρυσού αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

αθηνα ωναση

αθηνα ωναση

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa