Κόσμος

Το όνομα είναι δικό μου…

Κιμ Γιονγκ Ουν

Τελικά αυτή η χώρα θα μας τρελάνει, διότι μπορεί ο ηγέτης της να θέλει οι νέοι να κουρεύονται όπως εκείνος, ωστόσο όπως φαίνεται τον πειράζει τα νεογέννητα να παίρνουν το όνομά του. Ο λόγος για την Βόρεια Κορέα και τον απόλυτο ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, το οποίο επικαλείται δηλώσεις ενός Νοτιοκορεάτη αξιωματούχου, η Πιονγιάνγκ απαγορεύει πλέον στους πολίτες της να κάνουν χρήση του ονόματος  του νεαρού απόλυτου ηγέτη της ασιατικής χώρας.

Το συγκεκριμένο μέτρο, στοχεύει να ενισχύσει την λατρεία προς το πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας στα τέλη του 2011, μετά τον θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Μάλιστα, ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε πως στις αρχές του 2011, λίγους μήνες πριν τον θάνατό του, ο τότε δικτάτορας της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε διατάξει τους πολίτες που είχαν το ίδιο όνομα με τον γιο του να το αλλάξουν, ενώ είχε απαιτήσει από τις Αρχές να απορρίψουν τις ονοματοδοσίες νεογέννητων με το όνομα Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, επειδή δεν είχε λάβει άδεια να μιλήσει δημοσίως, αρνήθηκε να πει πώς γνωρίζει αυτή την πληροφορία για το απομονωμένο γειτονικό κράτος. 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa