Πολιτική

Το Ποτάμι προτείνει υπερυπουργό για το προσφυγικό

Σταύρος Θεοδωράκης

Την τοποθέτηση ενός υπερυπουργού πρότεινε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για καλύτερο συντονισμό στο προσφυγικό ζήτημα, αφού όπως εκτιμά δεν αρκεί ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, το κόμμα θα προτείνει έναν υπουργό «οικουμενικής αποδοχής», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω το όνομα, θα μου επιτρέψετε να το πω πρώτα στους άλλους αρχηγούς. Είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίρνει αποφάσεις γιατί  αυτό έχει σημασία σήμερα. Σήμερα δεν χρειαζόμαστε ένα δεξιό ή ένα αριστερό υπουργό».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στον κ. Μουζάλα, τον χαρακτήρισε «διαπραγματευτή» και αναγνώρισε ότι «είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει αυτή την υπόθεση και βασανίζεται. Αυτό δεν είναι πάντα αρκετό στην πολιτική. Χρειάζεται ένας άνθρωπος με ενισχυμένη αρμοδιότητα, ένας υπερυπουργός που να δίνει αναφορά κατευθείαν στον Πρωθυπουργό και να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις».

Όσον αφορά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που «κλείδωσε» για την Παρασκευή, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση με ειλικρίνεια, καθώς και ότι χρειάζονται μερικές τολμηρές αποφάσεις και σε σχέση με το ΝΑΤΟ και σε σχέση με την ασφάλεια των νησιών αλλά και σε σχέση με την περίθαλψη των προσφύγων.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημειώνει: «Ο κόσμος αναρωτιέται: “γιατί τέσσερα ραντεβού; Τι δεν κατάλαβε στο πρώτο ραντεβού με τον εκδότη και έπρεπε να γίνει και δεύτερο; Τι δεν κατάλαβε στο δεύτερο και έπρεπε να γίνει και τρίτο και τέταρτο. Και βεβαίως δε μιλάμε για επίσημα ανακοινώσιμα ραντεβού γιατί ο καθένας μπορεί να επισκεφτεί μια εφημερίδα».

Για το συνέδριο του Ποταμιού ο ίδιος ανέφερε: «Ένα από τα καλά του συνεδρίου ήταν ότι μου έδωσε τη δυνατότητα να συνομιλήσω με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά. Όλοι συμφωνούμε ότι παρά τα όσα λάθη έχουν γίνει στο προσφυγικό – μεταναστευτικό δεν έχει απολύτως καμία σημασία να μιλάμε για το παρελθόν».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa