Κοινωνία

Το ροδάκινο… εκδικείται

Ροδάκινα

Ότι εξασφάλισε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταβολή 33 εκατ. ευρώ στους ροδακινοπαραγωγούς, ως αποζημίωση για την απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο, ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Καρασμάνης

Το υπουργείο αμέσως δέχθηκε βροχή τηλεφωνημάτων από αγρότες που ζητούσαν να μάθουν πότε θα καταβληθούν τα χρήματα, σε πόσες δόσεις και με ποιες διαδικασίες.

Ωστόσο, ο κ. Καρασμάνης δεν διευκρίνισε από που θα προέλθουν τα κονδύλια, δηλαδή αν θα προέλθουν απευθείας από την Κομισιόν ή από την ενεργοποίηση του Ταμείου Εκτάκτων Αναγκών De Minimis κάτι για το οποίο όμως χρειάζεται πρώτα υπογραφή από το υπουργείο Οικονομικών.

Από το υπουργείο Οικονομικών υπογραφή στην απόφαση μέχρι και χθες δεν είχε μπει.

Οι αγρότες από την πλευρά τους έχουν συγκεντρωθεί σήμερα στο κόμβο Κουλούρας στην Ημαθία ζητώντας από την κυβέρνηση να δεσμευθεί για την ακριβή ημερομηνία καταβολής των χρημάτων.

Μπάχαλο επίσης επικρατεί και με την καταβολή της λεγόμενης «εξισωτικής αποζημίωσης» στους κτηνοτρόφους, που όφειλαν μέχρι και χθες να δηλώσουν τα ζώα τους για να τύχουν της ενίσχυσης, χάνοντας διαφορετικά το δικαίωμα.

Όλα αυτά συμβαίνουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Πηγή: Τα Νέα

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa