Κόσμος

Το «Βατερλό» του Ολάντ και το ταγέρ της Λαγκάρντ στο δρόμο για τα Ηλύσια Πεδία

Ολάντ Λαγκάρντ

Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, αποτελεί για το 50% των Γάλλων την καλύτερη επιλογή για πρόεδρος Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρείας Harris, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό La Parisienne του Σεπτεμβρίου, η 59χρονη Κριστίν Λαγκάρντ έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των Γάλλων.

Την ακολουθούν η Μαρτίν Ομπρί (40%), η Σεγκολέν Ρουαγιάλ (36%) και η σημερινή δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό (32%). Η ακροδεξιά ηγέτης Μαρίν Λεπέν βρίσκεται στην 8η θέση.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το σύνολο σχεδόν των Γάλλων (94%) δηλώνει έτοιμο για μια γυναίκα πρόεδρο Δημοκρατίας.

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα γίνουν σε δύο περίπου χρόνια από σήμερα, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα επανεκλεγεί ο Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ολάντ δεν φτάνει στον δεύτερο γύρο των εκλογών σύμφωνα με δημοσκόπηση

Τις λιγότερες ψήφους σε σχέση με τους αντιπάλους του ενδέχεται να συγκεντρώσει στις προγραμματισμένες για το 2017 προεδρικές εκλογές, ο Φρανσουά Ολάντ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Le Figaro, έδειξε πως μόνο ένα 19% σχεδιάζει να ψηφίσει τον σημερινό πρόεδρο.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση, ο Ολάντ αναμένεται να δυσκολευτεί να φθάσει στον δεύτερο γύρο.

Την πρωτιά σύμφωνα με τα αποτελέσματα έχει η πιθανή πολιτική αντίπαλος του Ολάντ, Μαρίν Λεπέν, αρχηγός του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, που έχει τη στήριξη του 27% των ψηφοφόρων.

Ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ συγκεντρώνουν από 25% ο καθένας στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Τα αποτελέσματα δόθηκαν στην δημοσιότητα παραμονή της συνέντευξης Τύπου του προέδρου Φρανσουά Ολάντα που αναμένεται να αναφερθεί στις προεδρικές εκλογές, στην προσφυγική κρίση αλλά και στην πιθανότητα συμμετοχής της χώρας σε αεροπορικές επιθέσεις εναντίων των τζιχαντιστών στη Συρία.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa