Υγεία

Τονώστε τη διάθεσή σας μετά τη δουλειά

δουλεια κουρασηΗ κούραση μετά από μια απαιτητική μέρα στην εργασία είναι εμφανής στο τέλος της μέρας και μας καταβάλει…

Όλες μας όμως μπορούμε να ακολουθήσουμε μερικές απλές συμβουλές που έχουν εξαχθεί μέσα από έρευνες ετών, για να την καταπολεμήσουμε και να γεμίσουμε με ενέργεια και ευεξία.

Ας δούμε τι μας προτείνουν διατροφολόγοι και ψυχολόγοι για να επανακτήσουμε την χαμένη ενέργεια μετά από μια κουραστική μέρα στην δουλειά:

-Γυμναστική και δραστηριότητες

Ακόμη και αν επιστρέφοντας από το γραφείο το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να ξαπλώσετε στον καναπέ, μην το κάνετε.

Αντί για αυτό δοκιμάστε ένα ελαφρύ πρόγραμμα γυμναστικής, βγείτε για καφέ με μια φίλη, συνοδεύστε τα παιδιά σας στις δραστηριότητες τους ή πηγαίνετε σε κάποιο σπίτι φίλου.

Αν το κάνετε συνεχόμενα για κάποιες εβδομάδες θα δείτε πως θα νιώθετε πιο δραστήριες κάθε απόγευμα που θα επιστρέφετε από την δουλειά.

-Καταναλώστε ένα σνακ

Πριν φύγετε από την δουλειά ή μόλις φτάσετε στο σπίτι καταναλώστε ένα σνακ με υψηλό γλυκαιμικό δείχτη όπως αποξηραμένα φρούτα ή καρπούζι. Επίσης αν είναι η ώρα για το κανονικό γεύμα σας η ιδανική επιλογή είναι ψάρι με πράσινη σαλάτα.

-Ασκηθείτε

Αν η καθημερινή σας ρουτίνα περιλαμβάνει και άσκηση επιλέξτε να την κάνετε νωρίς το απόγευμα. Έχει παρατηρηθεί ότι μετά την σωματική άσκηση, οι ενδορφίνες που παράγονται μας χαρίζουν την έξτρα ενέργεια αλλά και την καλή διάθεση που μας χρειάζεται για να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το υπόλοιπο της ημέρας μας.

-Χαλαρώστε στην τηλεόραση παρακολουθώντας κωμικές σειρές

Εάν υποκύψετε σε ένα σύντομο διάλειμμα μπροστά στην τηλεόραση μην το κάνετε για τίποτε άλλο παρά για κάποιο κωμικό σόου ή σειρά. Το γέλιο μας ξυπνά, μας τονώνει και μας κινητοποιεί ενώ ταυτόχρονα έχει πολλά πρόσθετα οφέλη για την υγεία.

-Πιείτε νερό

To νερό εκτός από πηγή ζωής είναι και αστείρευτη πηγή ενέργειας. Έχετε ένα γεμάτο μπουκάλι πάνω στο γραφείο σας και εξασφαλίστε ότι θα πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως.

-Κάντε μασάζ

Επειδή μάλλον δεν έχετε το χρόνο και το χρήμα να κλείνετε κάθε μέρα μασάζ σε spa, δέκα λεπτά στις καρέκλες του μασάζ που βρίσκετε σε spa αλλά και σε εμπορικά κέντρα μπορούν να σας χαλαρώσουν γρήγορα και οικονομικά.

-Δοκιμάστε να περπατήσετε

Εάν είστε από τους τυχερούς που έχουν ένα άλσος ή ένα μικρό πάρκο κοντά στο σπίτι σας επωφεληθείτε και κάντε μια μικρή βόλτα πριν επιστρέψετε στο σπίτι. Το πράσινο, τα παιδάκια που παίζουν στις παιδικές χαρές ή το να κάτσετε για πέντε λεπτά σε ένα παγκάκι θα λειτουργήσουν εξίσου καλά με εκείνο το φλιτζάνι καλύτερα από εκείνον τον καφέ που είχατε κατά νου, με πιο υγιεινό τρόπο και χωρίς την υπερένταση που μπορεί να σας ξαγρυπνήσει μέχρι αργά την νύχτα.

Πηγή: www.radar.gr

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER