Μαγειρική

Τούρτα με σπανάκι Μπαρμπα- Στάθης και τυριά

τούρτα-σπανάκι

Υλικά:

Για το χυλό:

• 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• ½ φλιτζάνι γάλα

• ½ φλιτζάνι νερό

• 3 μεγάλα αυγά

• 2 κουταλιές βούτυρο

• 3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο

• 1 κουταλιά σπιτικό ζωμό λαχανικών

• Αλάτι και πιπέρι

Για τη γέμιση:

• 2 κουταλιές βούτυρο

• ½ κιλό σπανάκι Μπάρμπα- Στάθης

• 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια Μπάρμπα- Στάθης

• 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο

• ½ κιλό διάφορα τυριά (γραβιέρα, κασέρι, ροκφόρ)

• 2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό

• 200 γρ. ψιλοκομμένο ζαμπόν

Επίσης:

• Λίγο Bιτάμ

• Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Αρχικά, αναμείξτε τα υλικά για το χυλό και άφησε το μείγμα στην άκρη για ½ ώρα περίπου.

Στη συνέχεια, σοτάρετε με το Bιτάμ το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο σε δυνατή φωτιά, ώσπου να πιουν τα νερά τους. Μετά βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε τα τυριά, το ζαμπόν, το γιαούρτι και το κορν φλάουρ αραιωμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό, και ανακάτεψε μέχρι να δέσει η γέμιση για την τούρτα με κρέπες σπανάκι.

Τώρα ρίξτε 1 ½ κουταλιά(όσο χρειαστεί για να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού ενώ περιστρέφετε το τηγάνι) από το χυλό σε ένα τηγανάκι αλειμμένο με Βιτάμ και τηγανίστε τις κρέπες.

Στη συνέχεια τοποθετείστε τις κρέπες σε πυρίμαχη πιατέλα κάνοντας έναν πύργο με κρέπα και γέμιση εναλλάξ ξεκινώντας με κρέπα και τελειώνοντας με κρέπα

Η πιατέλα πρέπει να είναι πυρίμαχη γιατί, αφού την πασπαλίσετε με την παρμεζάνα, θα γκρατινάρετε την τούρτα, για 20 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER



Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa