Κόσμος

Τουρτσίνοφ: Επανέναρξη της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης κατά φιλορώσων στο Σλαβιάνσκ

Την επανέναρξη  «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης κατά των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία διέταξε ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, μετά τον βασανισμό μέχρι θανάτου ενός πολιτικού του κόμματός του.

Ο Τουρτσίνοφ ανακοίνωσε ότι δύο πτώματα βρέθηκαν με σημάδια «βάναυσου βασανισμού» κοντά στο Σλαβιάνσκ. Η μία σωρός ανήκε στον Βολοντιμίρ Ρίμπακ, μέλους του κόμματός του.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, «αυτά τα εγκλήματα γίνονται με την πλήρη στήριξη και ανοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Για τον λόγο αυτόν διέταξε τις υπηρεσίες ασφαλείας να εφαρμόσουν «αποτελεσματικά αντιτρομοκρατικά μέτρα» με στόχο την προστασία των Ουκρανών πολιτών από τους «τρομοκράτες».

Η «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση που διεξήγαγε το Κίεβο την περασμένη εβδομάδα για να ανακτήσει τον έλεγχο του Σλαβιάνσκ απέτυχε και ο στρατός την ανέστειλε σε μεγάλο βαθμό μετά τη συμφωνία της Γενεύης που είχε στόχο να αποκλιμακώσει την κρίση.

Παρόλα αυτά αποδεικνύεται πως η συμφωνία είναι εξαιρετικά εύθραστη, τη στιγμή που Ουάσιγκτον και Μόσχα επιδίδονται σε αλληλοκατηγορίες για την αδυναμία εφαρμογής της.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER