Κόσμος

Τραγικό ρεκόρ για τη Μεσόγειο – Πάνω από 3.000 οι νεκροί μετανάστες το 2014

Μετανάστες

Λίγο καιρό μετά το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ ιταλικής εφημερίδας, για την οδύσσεια δεκάδων ανθρώπων από την Αφρική που έρχονται αντιμέτωποι με τον θάνατο και την απώλεια, προσπαθώντας να διασχίσουν την Μεσόγειο, σειρά είχαν τα συγκλονιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και πραγματικά είναι σοκαριστικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, οι θάνατοι μεταναστών στη Μεσόγειο έσπασαν όλα τα ρεκόρ, ενώ πρόκειται αποκλειστικά για το 2014.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, οι άνθρωποι που πνίγηκαν στη Μεσόγειο από τις αρχές του έτους ανέρχονται σε 3.072 σπάζοντας έτσι κάθε προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ.

Επίσης συγκλονίζει το γεγονός, πως ο συγκεκριμένος αριθμός έχει διπλασιαστεί από το 2011, ενώ σύμφωνα με τον οργανισμό, σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν χάσει τη ζωή τους 4.077 μετανάστες την ίδια περίοδο, εκ των οποίων τα ¾ στα νερά της Μεσογείου.

Είναι καιρός λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε η Μεσόγειος να σταματήσει να είναι ο νούμερο ένα «υγρός τάφος» του κόσμου.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa