Πολιτική

Τρεις δύσκολους μήνες… υποσχέθηκε ο Τσίπρας

Έχουμε μπροστά μας τρεις μήνες που θα κρίνουν πολλά» προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως θα είναι δύσκολοι μήνες, αλλά «αυτό το κόμμα ξέρει από τα δύσκολα».

«Έχουμε σχέδιο και προοπτική ο ελληνικός λαός να κρίνει τα πεπραγμένα μας το 2019. Συγκρίνοντας με την προηγούμενη πενταετία που λεηλατήθηκε το 25% του ελληνικού πλούτου, με τη δική μας προσπάθεια» τόνισε απαντώντας έτσι στα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ανεξαιρέτως «κομπάρσους της διαπλοκής», ενώ υποστήριξε πώς «το παλιό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα έχει στόχο να επιστρέψει και να πάρει εκδίκηση»

«Να συναινέσει η ΝΔ σε ΕΣΡ»

«Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», είπε ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας τη γνωστή φράση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Ηλία Ηλιού, αναφερόμενος και πάλι σε προσπάθεια «μεταμοντέρνου πραξικοπήματος από τις δυνάμεις της διαπλοκής».

Ταυτόχρονα κάλεσε τη Ν.Δ. να συναινέσει στη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, συμπληρώνοντας ότι σε περίπτωση που δεν το πράξει, αναλαμβάνει την ευθύνη για την ανωμαλία που θα δημιουργηθεί στο ζήτημα της ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

«Να το πιστέψουμε όλοι»

«Αν αυτό είναι το σχέδιό μας, αν το συνομολογούμε παρά τις εύλογες κριτικές, τις αμφισβητήσεις και τις αγωνίες, για να το υπηρετήσουμε πρέπει πρώτα να το πιστέψουμε. Όλοι» τόνισε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «στη ζωή και στην πολιτική δεν μπορείς να μην παίρνεις ρίσκα και κρίσιμες αποφάσεις. Και η στιγμή της απόφασης είναι πάντοτε μια βουτιά στην άβυσσο της αβεβαιότητας».

«Όπως είπε χθες και ο Ευκλείδης ποτέ στη ζωή δεν υπάρχει εγγύηση ότι τα πράγματα θα πάνε καλά» σημείωσε με νόημα.

«Δεν βλάπτουν και οι λιγότερες φιλοδοξίες»

Απευθυνόμενος στο εσωτερικό του κόμματος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρώσει όλες τις ζωντανές δυνάμεις.
«Για να γίνουν αυτά, χρειαζόμαστε περισσότερη συλλογικότητα, συντροφικότητα, αλληλεγγύη και λιγότερη αυτάρκεια και βεβαιότητες και ίσως και λιγότερες φιλοδοξίες, δεν βλάπτει» σημείωσε με νόημα.

«Λύση για το χρέος»

«Όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν ότι το ζήτημα του χρέους πρέπει να λυθεί, όχι μόνο γιατί προβλέπεται αλλά και γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον της ΕΕ τώρα που είναι μπροστά σε δύσκολες στιγμές» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας πως «δεν είμαστε μόνοι απέναντι σε όλους και που αυτοί που αγαπούν τις αναβολές αρχίζουν να αισθάνονται μόνοι».

«Κάθε πράγμα στον καιρό του»

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για ανασχηματισμό, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται να γίνουν αιφνιδιασμοί. Πρώτα θα ανασχηματίσουμε το κόμμα και μετά την κυβέρνηση».

«Μη βιάζεστε με τον ανασχηματισμό. Κάθε πράγμα στον καιρό του», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa