Κόσμος

Τρεις χιλιάδες σκελετοί βρέθηκαν στα έγκατα του Λονδίνου (ΦΩΤΟ)

σκελετοί

Η «Μεγάλη πανούκλα» είχε θερίσει την πρωτεύουσα της Αγγλίας το 1665 και στοίχισε την ζωή σε ολόκληρες γενεές ανθρώπων. Τρεις χιλιάδες σκελετοί κοιμόντουσαν μέχρι πρόσφατα κάτω από το Λονδίνο.

Οι ανασκαφές έγιναν στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια εργασιών για την σιδηροδρομική γραμμή των 118 χιλιομέτρων που περνάει κάτω από όλη τη βρετανική πρωτεύουσα και αναμένεται να ανοίξει το 2018.

Οι τρεις χιλιάδες σκελετοί που ανασύρθηκαν κάτω από τους δρόμους της πόλης, θεωρούνται το πιο σημαντικό αρχαιολογικό δείγμα για τον πληθυσμό της εποχής της του 16ου και 17ου αιώνα.

σκελετοί

Η πιο συχνή αιτία θανάτου τους ήταν η βουβωνική πανώλη και έτσι οι επιστήμονες πιστεύουν πως θα βγουν στο φως επιπλέον πληροφορίες για την εποχή της Πανούκλας, που έπληξε την Αγγλίας το 1665 και στοίχισε τη ζωή σε 100.000 ανθρώπους.

Ο αρχαιολόγος Τζέι Κάρβερ υποστήριξε πως ότι οι ερευνητές θα αναλύσουν το γενετικό υλικό που θα τραβήξουν από τα δόντια των σκελετών, για να συμπληρωθεί το εξελικτικό γενεαλογικό δέντρο του βακτηρίου της πανούκλας. Ακόμα θα συγκριθεί το βακτήριο των νεκρών του Μπέντλαμ με δείγματα του 14ου αιώνα, έτσι ώστε να κατανοήσουν την εξέλιξη της ασθένειας ανά τους αιώνες.

Ένα μήνα θα διαρκέσει η αφαίρεση των σκελετών. και μετά τις επιστημονικές έρευνες θα ταφούν στο Canvey Island, στις εκβολές του Τάμεση.

Δείτε φωτογραφίες από την ανασκαφή.

σκελετοί

σκελετοί

σκελετοί

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER