Πολιτική

Τριγμοί στη ΔΗΜΑΡ για την κίνηση των «58»

Βενιζέλος και Κουβέλης

Mε την παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, πραγματοποιήθηκε στην Κηφισιά, νέα εκδήλωση των  ”58” , με θέμα την ανασυγκρότηση της «κεντροαριστεράς».Ανάμεσα στους παρευρικόμενους ,η αναπληρώτρια υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο υφυπουργός αρμόδιος για την ΕΡΤ Παντελής Καψής και  ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός.

Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε κατά την ομιλία του ο πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος κατά του Πρωθυπουργού αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οι παραινέσεις του προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη να συμμετάσχει στο ”Κίνημα των 58”.

Αναφερόμενος στην Κουμουνδούρου ο Ανδρέας Παπαδόπουλος  σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει με άλλα λόγια, το «λεφτά υπάρχουν».

«Δεν θα δώσω ιδιαίτερο βάρος στον ΣΥΡΙΖΑ διότι είναι πολύ εύκολο να συμφωνήσουμε. Πρόκειται για μια δύναμη απολύτως λαικιστική, αντιευρωπαική, έως και επικίνδυνη για τον τόπο, που υιοθετεί άκριτα όλα τα αιτήματα όλων των συντεχνιών, όλων των κοινωνικών ομάδων. Το δυστύχημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τρόπος που διαπαιδαγωγεί την κοινωνία. Κοινώς διατείνεται ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις, τις οποίες αυτός  και η κομματική παρέα του με το μαγικό ραβδί θα τις εφαρμόσει μόλις αναλάβει την εξουσία. Τα γεγονότα και η κατάσταση, όμως, θα τον διαψεύσουν. Φρονώ ότι αυτά που τάζει θα τα βρει… έξω από την Κουμουνδούρου. Εννοώ ότι σε περίπτωση που κερδίσει θα μαζεύεται ο κόσμος κάτω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και θα ζητά τα υπεσχημένα. Κατ’ουσίαν ο Τσίπρας, έχοντας μαζέψει όλο τα βαθύ ΠΑΣΟΚ, τους νοσταλγούς του Ανδρέα, τους συνεργάτες του Ακη, τη συνδικαλιστική νομενκλατούρα που κατέστρεψε το δημόσιο, επαναλαμβάνει με άλλα λόγια τη φράση «λεφτά υπάρχουν». Τη συνέχεια την ξέρετε, το έργο ξαναπαιχτεί με άλλους πρωταγωνιστές…», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι «δεν συζητά καν με τους 58 και αυτό είναι πολύ παράξενο». Και πρόσθεσε ότι «και εδώ είναι το πρόβλημα της ΔΗΜΑΡ κατά τη γνώμη μου. Διότι αν είχε ένα άλλο σχέδιο, κάτι εναλλακτικό να προτείνει θα το καταλάβαινα να μην θέλει τους 58. Έλα όμως που δεν έχει. Διότι γνωρίζω ότι ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες σκέψεις, τους ίδιους προβληματισμούς.

Θεωρώ κατά συνέπεια ότι αν η ΔΗΜΑΡ έμπαινε γενναία στο διάλογο, θα συνέβαλε καταλυτικά στην αλλαγή του πολιτικού τοπίου. Θα γεννούσε μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο της κεντροαριστεράς, όπως έπραξε με την ίδρυσή της και τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση του Ιουνίου του 2012.

Από την άλλη, όμως, η άρνηση της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματος. Διότι η απουσία της δεν μετατρέπει την κίνηση ούτε καν σε ένα ΠΑΣΟΚ plus. Διότι βλέπουμε ότι και άλλα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν, όπως η Διαμαντοπούλου, ο Γιαννίτσης, ο Αλ. Παπαδόπουλος, ο Φλωρίδης, ο Ραγκούσης μένουν απ’εξω ή είναι διστακτικοί».

φωτογραφία-(1) φωτογραφία

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa