Τεχνολογία

Τρισδιάστατοι εκτυπωτές…γλυκισμάτων!

γλυκα

Δύο ζαχαροπλαστικοί τρισδιάστατοι εκτυπωτές, με πρώτη ύλη τη σοκολάτα ή τη ζάχαρη, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της CES 2014 στο Λας Βέγκας. Οι εκτυπωτές πρόκειται να κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο έτος.

Το κόστος του μικρού και μεγάλου εκτυπωτή είναι 5000 και 10.000 δολάρια αντίστοιχα

Οι εν λόγω συσκευές της αμερικανικής 3D Systems παράγουν γλυκίσματα σε μορφές οι οποίες θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθούν μέσω της χρήσης παραδοσιακών μεθόδων. Ο μικρότερος εκ των δύο (Chefjet) περιορίζεται σε μονόχρωμα δημιουργήματα, ωστόσο ο μεγαλύτερος, Chefjet Pro, έχει αυξημένες δυνατότητες, που του επιτρέπουν να δημιουργεί πιο σύνθετα και πολύχρωμα παρασκευάσματαΤο κόστος τους βρίσκεται στα 5.000 δολάρια για τη βασική έκδοση και τα διπλάσια για την εξελιγμένη.

Σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία ανέπτυξε τα συγκεκριμένα μοντέλα μετά την αγορά μίας startup από το Λος Άντζελες τον Σεπτέμβριο, η οποία ειδικευόταν στο συγκεκριμένο αντικείμενο, προσαρμόζοντας ένα από τα μηχανήματα της εταιρείας σε αυτά τα δεδομένα. Και τα δύο μοντέλα μπορούν να εκτυπώσουν χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη σοκολάτα ή ζάχαρη. Ο μεγαλύτερος εκ των δύο εκτυπωτών μπορεί να δημιουργήσει εμφανίσεις γλυκών «φωτογραφικής» ποιότητας, μέσω εκτύπωσης στρώμα με στρώμα.

Η εταιρεία μαζί με τους εκτυπωτές κυκλοφορεί το Digital Cookbook, μία εφαρμογή που απευθύνεται σε χρήστες οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν τέτοιου είδους γλυκά χωρίς να είναι ειδικοί στον σχεδιασμό μέσω υπολογιστών.

Η 3D Systems δεν αποτελεί τη μόνη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο αντικείμενο, καθώς πρόσφατα η Natural Machines παρουσίασε το Foodini, ενώ η NASA χρηματοδότησε την ανάπτυξη ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή τροφής για αστροναύτες.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa