Οικονομία

Τρόικα: Βρείτε καταλύματα για τους άστεγους αν θέλετε κοινωνική πολιτική

Τρόικα

Κλίμα σύγκρουσης κυβέρνησης και τρόικα – Αμετακίνητοι οι δανειστές στους πλειστηριασμούς

 

Στα άκρα τραβά το σκοινί της διαπραγμάτευσης η τρόικα, η οποία σκληραίνει ακόμα πιο πολύ τη στάση της στο «καυτό» θέμα των πλειστηριασμών.

Ενδεικτικοί είναι οι διάλογοι στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης μεταξύ Στουρνάρα, Ρεν, Λαγκάρντ και Τόμσεν που αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής» και στους οποίους οι δανειστές φέρονται να είναι ανυποχώρητοι στο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία.

«Αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα σε όσους χάσουν τα σπίτια τους»

Την διαφωνία επιβεβαιώνει και κυβερνητικό στέλεχος:

«Υπάρχει διαφωνία στο θέμα των πλειστηριασμών, στις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και στο θέμα της Αμυντικής Βιομηχανίας. Αντίθετα είμαστε εγγύτερα στο δημοσιονομικό αλλά συνεχίζεται η διαπραγμάτευση. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε αλλά σε κάθε περίπτωση χωρίς τις υπερβολές της Τρόικας».

Αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, σύμφωνα με το Mega, ακόμη και για μονομερή αντίδραση, να επεκτείνει δηλαδή το ισχύον καθεστώς για το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας είτε για έξι μήνες είτε για ένα χρόνο.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa