Οικονομία

«Τσεκούρι» στα πάντα ζητούν οι δανειστές! Πρόταση για εθνική σύνταξη 180 ευρώ

Συντάξεις

Με… «άγριες» διαθέσεις φαίνεται πως ήρθε το κουαρτέτο στην Αθήνα, αφού οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να περικόψουν τις συντάξεις!

Αίσθηση προκάλεσε στην κυβέρνηση η πρόταση των δανειστών που αφορά στην εθνική σύνταξη και ισοδυναμεί με κατάργηση της σύνταξης για όσους έχουν λιγότερα από 20 έτη ασφάλισης, καθώς επίσης και αντικατάστασή της με ένα επίδομα πείνας κάτω από τα 200 ευρώ το μήνα.

Μάλιστα, οι δανειστές απαίτησαν μείωση της εθνικής σύνταξης κατά τουλάχιστον 60 ευρώ το μήνα, από τα 384 ευρώ δηλαδή στα 320, στην πρώτη κιόλας συνάντησή τους με την κυβέρνηση, ενώ συνδέουν την εθνική σύνταξη με ηλικιακό όριο, προκειμένου να τη λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει τα 67 έτη.

Ωστόσο, βάζουν άλλους δύο όρους: Εισοδηματικά κριτήρια (να μειώνεται δηλαδή η σύνταξη) αλλά και ασφαλιστικά κριτήρια, να δίδεται δηλαδή ολόκληρη η σύνταξη μόνο σε όσους έχουν τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης.

Αυξάνουν δηλαδή κατά 5 έτη το μίνιμουμ της ασφάλισης για την εθνική σύνταξη.

Επιπλέον, ζητούν η σύνταξη για όσους έχουν 15 έτη να είναι στα 180 ευρώ το μήνα και να αυξάνεται κλιμακωτά όσο αυξάνονται και τα έτη ασφάλισης μέχρι τα 20. Ουσιαστικά απαιτούν μείωση 60 ευρώ/μήνα στην εθνική σύνταξη, αύξηση των ετών ασφάλισης κατά 5 έτη για την απόδοσή της και μείωση κατά 50% στο ποσό που λαμβάνουν όσοι έχουν 15 έτη ασφάλισης.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa