Πολιτική

Τσίπρας: Αν υποτιμηθεί η Δημοκρατία θα κερδίσει η ακροδεξιά

Αν δεν σεβαστούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες την Δημοκρατία η ακροδεξιά θα σημειώσει άνοδο στην Ευρώπη είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιερ Λοράν. Παράλληλα, οι δύο άντρες συζήτησαν τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου.

Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Γάλλο πολιτικό, τόνισε ότι «οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα σεβαστούν τη Δημοκρατία ή αν θα πάρουν το ρίσκο της ανόδου ακροδεξιών και λαϊκιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη».

Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε έμμεσα να προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να σεβαστούν το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα και να μην βάζουν εμπόδια στην πολιτική της κυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό ήθελε να πει ότι σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο συνεχίσουν να απαιτούν την «παράκαμψη» των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον ελληνικό λαό ωφελημένοι, θα βγουν οι ακροδεξιοί και οι λαϊκιστές.

Επιπλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφερόμενος στην άνοδο της Λεπέν στην Γαλλία είπε ότι «το παράδειγμα της Γαλλίας είναι πολύ σοβαρό, πολύ κρίσιμο. Εξαιτίας των δυσκολιών εντός της ΕΕ έχετε την άνοδο της Λεπέν και ακροδεξιών δυνάμεων. Οπότε, αν θέλουμε να είμαστε υπέρ της Ευρώπης, θα πρέπει να σεβαστούμε τη Δημοκρατία στην Ευρώπη. Αυτό είναι το μήνυμα»

Σημειώνεται, οι δηλώσεις αυτές του κ. Τσίπρα έγιναν μία μέρα μετά τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa