Πολιτική

Τσίπρας: «Αντιμέτωπος με τον εφιάλτη του νεοναζισμού, ο ευρωπαϊκός πολιτισμός»

Τσιπρας

Από την Φραγκφούρτη όπου βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση του γερμανικού «Κόμματος της Αριστεράς» (Die Linke) έστειλε προειδοποίηση πως «ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έρχεται αντιμέτωπος με τον εφιάλτη του νεοναζισμού που γεννούν οι βάρβαρες πολιτικές» ενώ ειδικά για την Ελλάδα, διεμήνυσε πως «κινδυνεύει η κοινωνική σταθερότητα και συνοχή».

«Ως εδώ! Η Ευρώπη δεν θα γυρίσει προς τα πίσω. Η Ευρώπη και οι λαοί της θα προχωρήσουν μπροστά!», δήλωσε ο κ. Τσίπρας,

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στους Γερμανούς, τόνισε ότι από τα χρήματα της «ονομαζόμενης», όπως είπε, διάσωσης, το 98% πηγαίνει στα χέρια τραπεζιτών και ολιγαρχών και στην αποπληρωμή τόκων δανεισμού, ενώ μόλις το 1,5% καταλήγει στην πραγματική οικονομία. «Η υποτιθέμενη σωτηρία του ελληνικού λαού είναι στην πραγματικότητα σωτηρία των τραπεζών», ανέφερε και σημείωσε ότι η διαίρεση δεν είναι ανάμεσα στους λαούς, αλλά ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους ολιγάρχες.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε, μεταξύ άλλων, τη στήριξή του στην θέση της γερμανικής Αριστεράς για κατώτατο μισθό στα 10 ευρώ ανά ώρα, επισημαίνοντας ότι, αν ο Γερμανός εργαζόμενος ζει αξιοπρεπώς, υπάρχει ελπίδα και για τον Έλληνα εργαζόμενο.

«Αν όμως ο Έλληνας εργαζόμενος ζει στην αναξιοπρέπεια, τότε υπάρχει κίνδυνος να ακολουθήσει και ο Γερμανός εργαζόμενος», είπε χαρακτηριστικά και καταδίκασε για μία ακόμη φορά τις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες, υπογράμμισε, δεν αποτελούν λύση, όπως υποστηρίζει η ‘Ανγκελα Μέρκελ. «Αυτό είναι ψέμα. Η λιτότητα έχει αποτύχει τρεις φορές και πάμε για την τέταρτη. Η λιτότητα ανακυκλώνει την κρίση. Με δάνεια πάνω σε δάνεια δεν υπάρχει λύση», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι δεν έχει κάτι πολύ διαφορετικό να προτείνει, για αυτό και οι ψηφοφόροι επιλέγουν το «αυθεντικό» και προειδοποίησε το SPD φέρνοντας το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, «συνεργάζεται με την Δεξιά και έτσι εξαφανίστηκε ένα ιστορικό κόμμα».

Σχολιάζοντας, τέλος, σχετικές δηλώσεις του Προέδρου των Φιλελευθέρων, Φίλιπ Ρέσλερ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό Νότο γενικότερα, τα σπίτια δεν τα παίρνουν οι κομμουνιστές, αλλά οι τράπεζες.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa