Πολιτική

Τσίπρας: Το δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι στο «στόχαστρο» του Μνημονίου

Αλέξης Τσίπρας

Ολομέτωπη επίθεση από το Μνημόνιο δέχεται το δημόσιο Πανεπιστήμιο διαμηνύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: «Το μέτρο της διαθεσιμότητας και οι συνέπειές του για το δημόσιο Πανεπιστήμιο και την κοινωνία».

«Το αν θα αντέξει και θα σταθεί όρθιο, είναι υπόθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας – δασκάλων, φοιτητών και εργαζομένων – αλλά και υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας, καθώς αυτό που τίθεται σε κίνδυνο είναι το δημόσιο αγαθό της παιδείας».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η υπόθεση της διαθεσιμότητας είναι μια εξέλιξη εξοργιστική από κάθε άποψη.

Πρώτον, επειδή χιλιάδες εργαζόμενοι εξωθούνται από την μια μέρα στην άλλη στην εργασιακή ανασφάλεια. Δεύτερον γιατί η «μαζική αυτή σφαγή» δεν έχει την παραμικρή σχέση με οποιοδήποτε σχέδιο εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης ή της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τρίτον, γιατί αντικειμενικά οδηγεί τα πανεπιστήμια σε αδυναμία λειτουργίας.

Επίσης ο κ. Αλέξης Τσίπρας παρατήρησε πως δρομολογείται πλέον ανοιχτά η επιβολή διδάκτρων, ξεκινώντας από τις μεταπτυχιακές σπουδές. «Έρχεται η Παιδεία ως κερδοφόρος αγορά εκπαιδευτικών υπηρεσιών και πτυχίων», σχολίασε.

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι η πολιτική των Μνημονίων βρίσκεται πια σε ολοκληρωτικό αδιέξοδο αφού τα προγράμματα και τα μέτρα είναι εδώ μόνο για να αποτυγχάνουν και να καταστρέφουν χωρίς να δίνουν τέλος ούτε στο δημοσιονομικό πρόβλημα, ούτε στο πρόβλημα της ανάπτυξης, ούτε στο πρόβλημα του χρέους.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa