Πολιτική

Τσίπρας: Το δόγμα ηπιότητας της ΕΛΑΣ είναι αποτελεσματικό

Ως μνημείο κινδυνολογίας και καταστροφολογίας χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως τόνισε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να σπείρει τον φόβο, ενώ έκανε λόγο για ένα σαφές ιδεολογικό μανιφέστο.

«Είπατε ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και ότι ο δυτικός τρόπος ζωής απειλείται, αγοράσατε τη θεωρία του πολέμου των πολιτισμών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της δευτερολογίας του, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Όπως σημείωσε, η ελευθερία και η ασφάλεια είναι διαλεκτικά συνδεόμενες και καμία δεν έχει προτεραιότητα έναντι της άλλης, αλλά η μια προϋποθέτει την άλλη.

«Ελευθερία χωρίς ασφάλεια οδηγεί σε μια κοινωνία ζούγκλα και ασφάλεια χωρίς ελευθερία οδηγεί σε μια κοινωνία ολοκληρωτική» πρόσθεσε.

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, τόνισε πως «η αριστερά στην Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα της οργανωμένης βίας του μετεμφυλιακού κράτους, των εθνικοφρόνων και της δικτατορίας, όχι θύτης».

Ανέφερε ακόμη ότι «σήμερα ότι το δόγμα της ΕΛΑΣ της ηπιότητας και της διακριτικότητας είναι πολύ πιο αποτελεσματικό ως προς τη διατήρηση της ασφάλειας των πολιτών από το δόγμα της επίδειξης ωμής δύναμης και της άνευ όρων καταστολής».

«Σήμερα το κέντρο της πόλης είναι πλήρως ασφαλές και χωρίς προβλήματα» τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

«Όαση ασφάλειας» βλέπει στη χώρα ο Τσίπρας – Στην αντεπίθεση για το προσφυγικό

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa