Πολιτική

Τσίπρας: Υπήρχε σχέδιο «Αριστερή Παρένθεση»-Τα κατάφεραν με τη στήριξη 30 βουλευτών μας

«Είναι φανερό πως υπήρχε το σχέδιο Αριστερή παρένθεση» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, καταλογίζοντας στους 30 βουλευτές που καταψήφισαν τα μέτρα «την πτώση της κυβέρνησης».

Όπως ανέφερε, το σχέδιο «Αριστερή παρένθεση» περιελάμβανε να πέσει η κυβέρνηση τον Φεβρουάριο, αλλά και τη «χρηματοδοτική ασφυξία της χώρας». «Δεν τα κατάφεραν να μας ρίξουν ούτε όταν έκλεισαν τις κάνουλες της ρευστότητας» συμπλήρωσε.

Ως μέρος του σχεδίου περιέγραψε και τη συμφωνία που προτάθηκε στην κυβέρνηση τον Ιούνιο, με τον κ. Τσίπρα να εξηγεί ότι η απάντηση στην πρόταση ήταν το δημοψήφισμα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο «σχέδιο Σόιμπλε για Grexit».

«Ότι δεν κατάφεραν με όλα αυτά, επιχειρούν να τα καταφέρουν με τη βοήθεια των 30 βουλευτών που έριξαν την κυβέρνηση» κατήγγειλε.

«Δεν μπορούσα να παριστάνω τον πρωθυπουργό με την κάλπικη στήριξη του κ. Μεϊμαράκη και της Νέας Δημοκρατίας» εξήγησε για το λόγο προσφυγής στις κάλπες.

Αίσθηση προκάλεσε όταν απαντώντας στο ερώτημα εάν στους προγραμματικούς όρους ενδεχόμενης συνεργασίας θα μπορούσε να είναι το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Η κυρία Γεννηματά, είχε μια αναντίστοιχη στάση με αυτή της υπόλοιπης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Έπαιρνε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας εδώ, του κυρίου Σαμαρά ή του κυρίου Μεϊμαράκη. Εάν αυτό δεν αλλάξει, δεν υπάρχει προοπτική δυνατότητας συνεργασίας. Εγώ, λοιπόν, θα χαιρόμουν πάρα πολύ αυτό να αλλάξει. Αλλά αυτό απαιτεί αυτά τα βαρίδια που αναφέρθηκα πριν να απομονωθούν».

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa