Πολιτική

Τζιτζικώστας: Έχουν καταντήσει τη Νέα Δημοκρατία μικρό κόμμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόστολος Τζιτζικώστας

Σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ, ο Απόστολος Τζιτζικώστας είπε: «Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα, όχι μικρό όπως κατάντησε τα τελευταία χρόνια, και πρέπει να απλώνεται από τη δημοκρατική Δεξιά μέχρι το Κέντρο» και εξήγησε «Έχουμε αποκλειστεί από τους πολίτες, πρέπει να συνδιαμορφώσουμε με την κοινωνία σχέδιο εξόδου από την κρίση. Θέλουμε να διαμορφώσουμε πολιτικές θέσεις».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν είπε: «Θα ήταν καλύτερο για τη ΝΔ θα ήταν να εκλεγώ πρόεδρος από τον πρώτο γύρο, οι εξελίξεις τρέχουν» και συνέχισε «Ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει, ώστε η ΝΔ να αλλάξει ριζικά. Θα οδηγήσω την παράταξη σε συνέδριο αναζήτησης της Κεντροδεξιάς όπου εκεί θα τα συζητήσουμε όλα, και θεσμοθέτηση τάσεων και διετία θητεία προέδρου… Θα ξεπεράσουμε το φιάσκο μόνο με υψηλή προσέλευση στις εκλογές».

Ο κ. Τζιτζικώστας επανέλαβε ότι με βάση το καταστατικό της ΝΔ ως πρόεδρος θα έχει τη δυνατότητα διορισμού δυο αντιπροέδρων με τον ένα να έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Περιμένω το αποτέλεσμα των εκλογών για να ανακοινώσω τους αντιπροέδρους, θέλω έναν από τους ανθυποψηφίους μου» τόνισε και διαβεβαίωσε ότι  «Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης σε περίπτωση που εκλεγώ αρχηγός της ΝΔ».

Επίθεση εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «είναι συναίνεση να καλείς τους πολιτικούς αρχηγούς και την επομένη να τους αποκαλείς σκυλιά; έτσι την αντιλαμβάνεται τη συναίνεση ο κ. Τσίπρας; Η πρόσκληση συναίνεσης του Τσίπρα για το ασφαλιστικό ήταν προσχηματική».

«Η ανάπτυξη χρειάζεται, ποιος θα επενδύσει όμως; Πόσο καιρό θα μείνει κλειστή η γραμμή στην Ειδομένη; Ας αφήσουν τα κόλπα. Δεν είναι λύση να μειώσεις τις συντάξεις πρέπει να στρέψουμε την οικονομία στην παραγωγή» παρατήρησε.

Ακόμη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εφήρμοσε πολιτική ανοιχτών θυρών στο προσφυγικό όταν ανέλαβε την εξουσία. «Εμείς δεν είχαμε τέτοια προβλήματα. Έπρεπε να εμπλέξει γρήγορα τους διεθνείς οργανισμούς και την ΕΕ και να αξιώσει από την Τουρκία τη δημιουργία hot spots στην Τουρκία. Είμαστε στο χείλος του γκρεμού με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa