Αθλητικά

UEFA στον Παναθηναϊκό: «Πληρώστε μέχρι 1η Μάρτη, αλλιώς εκτός Ευρώπης»

Πολύτιμο χρόνο έδωσε στον Παναθηναϊκό η UEFA προκειμένου να διευθετήσει μέχρι την 1η Μάρτη τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, αλλά σε περίπτωση που δεν φανεί συνεπής θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό ενός έτους από την Ευρώπη με τριετή διάρκεια.

Ολοκληρώθηκε σήμερα στη Γενεύη η ακρόαση του Παναθηναϊκού στην αρμόδια επιτροπή της UEFA για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της διευθέτησης τους.

Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησαν ο Γενικός διευθυντής, Αγησίλαος Τουμαζάτος, και ο νομικός της ΠΑΕ, Άλκης Παπαντωνίου.Το τριφύλλι είχε να αντιμετωπίσει μία εισήγηση που λειτουργούσε με τα αυστηρά και «by the book» κριτήρια της UEFA σε περιπτώσεις οικονομικών εκκρεμοτήτων τα οποία δεν ικανοποιούνται.

Η αρχική πρόταση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός σε εξόφληση των ληξιπρόθεσμων έως 31 Γενάρη οφειλών, χωρίς δυνατότητα διακανονισμού, ειδάλλως θα υπάρξει ποινή αποκλεισμού ενός έτους από ευρωπαϊκές διοργανώσεις για διάστημα τριών ετών, εφόσον το κλαμπ βγει αγωνιστικά στην Ευρώπη.

Τελικά η απόφαση που λήφθηκε και κοινοποιήθηκε στον Παναθηναϊκό, δίνει χρόνο στο σύλλογο να φέρει σε πέρας την προσπάθειά αυτή μέχρι την 1η Μαρτίου και μάλιστα με τη δυνατότητα να διακανονίσει τα οφειλόμενα, ενώ είναι σημαντικό το γεγονός ότι δεν απαγορεύτηκαν οι μεταγραφές.

Προφανώς σε περίπτωση που δεν πληρωθούν ή διακανονιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ο Παναθηναϊκός θα έχει τεράστια προβλήματα και εκτός του ότι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι σαφές ότι θα κινδυνέψει άμεσα με αφαιρέσεις βαθμών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πηγή: sdna.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa