Πολιτική

Βαρουφάκης: Επικίνδυνη η Χίλαρι Κλίντον

Γιάνης Βαρουφάκης

Την άποψη του για την υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, εξέφρασε σε συνέντευξη του στο Bussiness Insider, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Επειδή είναι στα αριστερά του Ντόναλντ Τραμπ αυτό δεν σημαίνει ακριβώς ότι είναι εκπρόσωπος της αριστεράς. Είναι σαν να λες ότι ο Αττίλας ήταν αριστερά του Τζέκινς Χαν. Δεν βγάζει πολύ νόημα», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συνέχισε κάνοντας μία αναφορά όταν ήταν η Χίλαρι Κλίντον ήταν υπουργός Εξωτερικών.

«Η Κλίντον απέκλεισε τον εαυτό της από την προοδευτική πολιτική όταν στήριξε τον πόλεμο στο Ιράκ, όταν ως υπουργός Εξωτερικών μετείχε σε αυτή την καταστροφή που λέγεται Λιβύη και μάλιστα πανηγύρισε βλέποντας το βίντεο του ακρωτηριασμού ενός πολύ κακού ανθρώπου. Οποιοσδήποτε πανηγυρίζει βλέποντας τον ακρωτηριασμό ακόμη και εχθρού, στο δικό μου μυαλό είναι επικίνδυνος άνθρωπος. Και τέλος, όταν στρατηγικά αλλά και από άποψη, ταυτίστηκε με την Γουόλ Στριτ στην προσπάθεια να μην μεταρρυθμιστεί σοβαρά, μετά από την κατάρρευση του 2008», εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa