Πολιτική

Βαρουφάκης για Λαϊκή ενότητα: Τους συμπαθώ, με συμπαθούν αλλά δεν θα συνεργαστούμε

Σαφείς αποστάσεις από τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κρατά ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει προοπτική πολιτικής συνεργασίας.

«Τους συμπαθώ, και πιστεύω ότι με συμπαθούν, αλλά πολιτικά η απόσταση που μας χωρίζει είναι μεγάλη. Δεν θα ήταν ένας λογικός συνδυασμός. Για αυτούς η επιστροφή στη δραχμή είναι ιδεολογικό ζήτημα και τους κατανοώ. Αλλά ήμασταν στη δραχμή, ήταν η Ελλάδα του τότε, όχι μια σοσιαλιστική χώρα» σημειώνει, ο τέως υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης διευκρινίζει δε πως «είναι καλύτερα να μείνουμε στο ευρώ, αλλά όχι με κάθε κόστος. Αλλά δεν είμαι και σίγουρος ότι πρέπει να επιστρέψουμε με κάθε κόστος στη δραχμή. Το νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να μετέχει εκ νέου σε μια κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα σχολιάζει «ποτέ μη λες ποτέ. Εξακολουθώ να έχω καλές σχέσεις με τον Αλέξη και με πολλούς άλλους στον ΣΥΡΙΖΑ». «Η συμμετοχή μου σε κυβέρνηση θα είχε μόνο μια προϋπόθεση. Εάν η οικονομική τους πολιτική είναι βιώσιμη» προσθέτει.

«Ο Τσίπρας έχει όλες μου τις ευχές, αλλά δεν μπορώ να τον ακολουθήσω στο δρόμο που επέλεξε. Δυστυχώς η απόφαση που έλαβε προκάλεσε ρήξη στους κόλπους του κόμματός μας μεταξύ εκείνων που αντιτίθενται στην παράλογη οικονομική πολιτική» δηλώνει πάντως σε συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι TV Monde.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER