Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Σοβαρά προβλήματα στην ακτοπλοΐα

Βαρβιτσιώτης

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ακτοπλοΐα μίλησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας και το θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως «η κυβέρνηση περνάει μια δύσκολη στιγμή. Δεν ανησυχώ για την σταθερότητα της, ότι θα κινδυνεύσει η κοινοβουλευτική της ισχύ. Πρέπει όμως να είναι η τελευταία δημοσιονομική παρέμβαση την οποία κάνουμε».

«Είναι ένας φόρος άδικος. Έχουμε προσδιορίσει οικονομικά έναν στόχο. Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας της χώρας, είναι περίπου 350 δις. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει ένα ποσοστό φορολόγησης. Πως θα κατανεμηθεί, είναι θέμα να το κάνουμε απλό και λειτουργικό. Κάποιος που έχει μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία να πληρώσει και παραπάνω», ήταν το σχόλιο του μεταξύ άλλων, για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

«Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ακτοπλοΐας. Έτσι όπως έχουν διαρθρωθεί οι ακινησίες των πλοίων για φέτος δημιουργούν πρόβλημα στην ακτοπλοΐα στο βόριο Αιγαίο», είπε για τα προβλήματα της ακτοπλοΐας και συνέχισε:

«Αυξήθηκε ο τουρισμός με τα τσάρτερ. Δεν έγινε χρήση των ακτοπλοϊκών εταιριών. Τα ενδονησιωτικά δρομολόγια είναι τουριστικά, αλλά οι κεντρικές αρτηρίες αφορούν περισσότερο τους Έλληνες επιβάτες και τα εμπορεύματα. Εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε αυτές τις ενδονησιωτικές επικοινωνίες».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa