Πολιτική

Βενιζέλος – Αβραμόπουλος: Η Αμυντική Βιομηχανία πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία

Avramopoulos_Venizelos

Με κοινό μήνυμα τους από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκονται για τη συνεδρίαση του συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος διεμήνυσαν ότι η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία πρέπει να διατηρηθεί. 

Ο υπουργός Εξωτερικών ανάφερε χαρακτηριστικά: «Συζητήσαμε, μαζί με τους Υπουργούς Άμυνας, τις προοπτικές της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας. Ένα βασικό σημείο είναι η Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία, άρα και η ελληνική που πρέπει, πάση θυσία, να τη διατηρήσουμε ως συστατικό της αμυντικής μας πολιτικής».

Αναφορικά με το ίδιο θέμα, ο υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι «η Ευρώπη πρέπει οπωσδήποτε να στηριχθεί στην αμυντική βιομηχανία της και τον βασικό πυλώνα της, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Και αυτό θα πράξουμε».

Οι δύο υπουργοί έθεσαν ακόμη και το θέμα της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επισημαίνει την ανάγκη μιας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για τη Λιβύη που βρίσκεται σε φάση αποσταθεροποίησης. «Πρέπει να σκεφτούμε πιο δραστικές και πιο γενναίες λύσεις για να επιτηρήσουμε τα μεσογειακά παράλια στην απέναντι πλευρά από τις ευρωπαϊκές χώρες, για να έχουμε ουσιαστικό αποτέλεσμα», σχολίασε ο ΥΠΕΞ.

Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι «η Ευρώπη διαμορφώνει τις δικές της πολιτικές, το δικό της, “τείχος προστασίας”. Η ασφάλεια των θαλασσίων οδών ενάντια στην Πειρατεία, η ανάπτυξη της κυβερνοάμυνας, οι Ευρωπαϊκές αμυντικές υποδομές και η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, είναι κορυφαίες θεματικές και πεδία δράσης για την Ενωμένη Ευρώπη».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa