Πολιτική

Βενιζέλος: Εγώ και το ΠΑΣΟΚ πληρώσαμε τις μίζες του Άκη

Βενιζέλος- Ακης

«Είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Έχω υποστεί την πολιτική φθορά αυτής της υπόθεσης και το κόμμα επισήμως, πολιτικά και ηθικά. Στις εκλογές του 2012 υποστήκαμε αυτή τη φθορά μεσούσης της ποινικής διαδικασίας» ανέφερε μεταξύ στην κατάθεσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στις μίζες των εξοπλιστικών.

Συγκεκριμένα στην κατάθεσή του  αναφέρθηκε στο θέμα των μιζών τις οποίες εισέπραττε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος είπε χαρακτηριστικά:  «μετείχα μόνον σε ένα ΚΥΣΕΑ το 1999. Η γνώση μου για την υπόθεση προέρχεται  από τη μία και μόνη φορά που μετείχα στο ΚΥΣΕΑ, και διερωτώμαι γιατί το δικαστήριό σας με κάλεσε ως μάρτυρα ενώ δεν έχουν κληθεί άλλα μέλη του που ελάμβαναν συχνά μέρος, και επιπλέον από τη ανάληψη δέκα χρόνια αργότερα από εμένα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κληθείς να απαντήσει για την δωροδοκία επεσήμανε χαρακτηριστικά:  «Θα απαντήσω ρητορικά. Η σχολική εφορία του νηπιαγωγείου που θέλει κιμωλία μπορεί να δωροδοκηθεί; Αν θέλετε  κατά τη γνώμη μου μπορεί. Για προμήθεια 200 ευρώ μπορεί να πάρει παράνομα 20 ευρώ. Το θέμα είναι αν υπάρχει ηθική προδιάθεση. Μπορείς όμως να κάνεις προμήθειες τεράστιες και μην γίνει τίποτα. Εδώ έχει αποδειχτεί δωροδοκία σε χαμηλότερα επίπεδα. Μπορεί να έχει συμβεί σε επίπεδα τέτοια εν γνώση του υπουργού ή εν αγνοία του. Μπορεί δηλαδή, μπορεί και όχι».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa