Πολιτική

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας γλείφει εκεί που έφτυνε

«Παραμυθιάστηκε ο λαός. Κανείς πλέον δεν μπορεί να δίνει ψευδείς υποσχέσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας πως το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνο και απατηλό.

Παράλληλα υποστήριξε ότι την επομένη των εκλογών πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση από τα κόμματα που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας η οποία , όπως είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA: «δεν θα είναι ένα τεχνικό άθροισμα κομμάτων, αλλά μια κανονική εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, η οποία θα κληθεί να εφαρμόσει το μνημόνιο κάνοντας μια συνεχή κουβέντα με τους εταίρους, ώστε να λειαίνονται τα υφεσιακά μέτρα και να ενθαρρύνονται όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές».

Αναφορικά με την εκλογική συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Βενιζέλος είπε «Δεν πρέπει να έχουμε συχνές αλλαγές του ονόματος και του εμβλήματος μιας παράταξης. Όμως το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που ακρωτηριάστηκε γιατί σήκωσε ένα μεγάλο βάρος. Με βρίσκει σύμφωνο κάθε ενέργεια συσπείρωσης. Η ΔΗΜΑΡ συστρατεύεται έστω και τώρα, αν το είχαμε καταφέρει το 2012, το 2013 ή και το 2014, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Κάποιοι είχαν αντιρρήσεις και για την Ελιά, πήραμε ένα 8%. Αν δεν είχαμε την διάσπαση του κ. Παπανδρέου τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά».

«Δεν ερωτήθηκα ούτε χειρίστηκα κάποιο θέμα. Γινόντουσαν συζητήσεις από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, για συνεργασία δύο κομμάτων αλλά όχι για επάνοδο. Ήταν διαφορετικές οι συχνότητες, δεν υπήρχε επαφή. Εγώ είμαι ένας στρατιώτης της παράταξης, παρ’ ότι έχω σηκώσει ένα τεράστιο βάρος», ανέφερε όταν ρωτήθηκε για τις αντιρρήσεις που φέρεται να εξέφρασε για τη συνεργασία και με το ΚΙΔΗΣΟ.

Ακόμη εξήγησε ότι υποστήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση του νέου μνημονίου γιατί έπρεπε η χώρα να σταθεροποιηθεί. «Η Βουλή προχώρησε με τις ψήφους της αντιπολίτευσης. Όμως δεν είναι λογικό να είμαστε καλοί όταν ψηφίζουμε. Αλλά από την άλλη να υπάρχει αλαζονεία και θράσος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον εξαιρετικά αποδυναμωμένος. Έχει περάσει επτά μήνες να κρύβεται πίσω από την αντιπολίτευση. Μας οδήγησε στην εξαθλίωση και από την άλλη θέλει να κρατήσει την αριστερή παρθενία του. Νεομνημονιακός και αντιμνημονιακός μαζί, αυτό δεν γίνεται. Πρέπει να βγει και να πει ότι είπε ψέματα. Ότι γλείφει εκεί που έφτυνε», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa