Άμυνα - Διπλωματία

Βενιζέλος: Το «Ισλαμικό Χαλιφάτο» θα έρθει αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη

Ως «αποτρόπαια» χαρακτήρισε τη δολοφονία του Βρετανού πολίτη David Haines, από τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους»ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η αποτρόπαια δολοφονία του Βρετανού David Haines από τους εκτελεστές του λεγόμενου “Ισλαμικού Χαλιφάτου” αποτελεί μία ακόμα παράλογη πράξη βαρβαρότητας, ένα ακόμα ειδεχθές έγκλημα της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης, αποκλειστικοί στόχοι της οποίας είναι αθώοι πολίτες και άμαχοι», σημείωσε αρχικά ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε:

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του θύματος και στους πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας και την αλληλεγγύη μας σε όλους τους δοκιμαζόμενους από το πρωτόγονο καθεστώς του “Ισλαμικού Κράτους” πληθυσμούς και κοινότητες της περιοχής».

Όπως είπε, «το νέο αυτό στυγερό έγκλημα των τζιχαντιστών εξτρεμιστών του “Ισλαμικού Χαλιφάτου” ενισχύει την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να φέρει τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης και να εξαλείψει την απειλή που συνιστά η οργάνωση αυτή για την ευημερία των λαών της περιοχής και την ειρήνη».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa