Πολιτική

Βγαίνει «λάδι» ο Φλαμπουράρης για την εταιρεία του

Αλέκος Φλαμπουράρης

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη με την εταιρεία στην οποία ήταν μέτοχος, καθώς η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής δεν διαπίστωσε κανένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Φλαμπουράρης αλλά και τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα και όλα έγιναν νομότυπα.

Η απόφαση πέρασε με πλειοψηφία 5-2. «Όχι» ψήφισε ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) και η αρεοπαγίτης κα Υφαντή και «ναι» ψήφισαν οι Γ. Βαρεμένος, Τασία Χριστοδουλοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) και οι υπόλοιποι δικαστικοί που συμμετέχουν στην Επιτροπή.

Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι ο ίδιος ο υπουργός υποστήριξε εξ αρχής ότι παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της εταιρείας «Διάτμηση» που του ανήκε, στις 26 Ιανουαρίου του 2015, αμέσως μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από το κόμμα του και πριν την υπουργοποίησή του και πως μεταβίβασε τις μετοχές της εταιρείας που κατείχε.

Όσον αφορά το εισόδημα του από την μεταβίβαση των μετοχών αυτών είχε επισημάνει ότι «θα συμπεριληφθούν στην φορολογική δήλωση του έτους 2015 και θα φορολογηθούν το επόμενο έτος. Μετά την αποχώρησή μου από το ΔΣ της εταιρείας και την μεταβίβαση των μετοχών που κατείχα οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη της εταιρείας δεν με αφορά».

Παραπομπή Χαρδούβελη

Στη Δικαιοσύνη θα παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης για το γεγονός ότι δεν είχε καταθέσει πόθεν έσχες ενώ ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αν και υποχρεούτο – αλλά κατέθεσε συμπληρωματική δήλωση 3 χρόνια μετά, καθώς η Επιτροπή δεν έκανε δεκτό το υπόμνημα του.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa