Κοινωνία

Με 200 τόνους καύσιμα το τουρκικό πλοίο στη Μύκονο – Στο κενό οι προσπάθειες αποκόλλησής του (ΒΙΝΤΕΟ)

τουρκικό πλοίο

Χωρίς αποτέλεσμα απέβησαν όλες οι προσπάθειες των αρμόδιων αρχών, να αποκολλήσουν από τα βράχια το τουρκικό φορτηγό πλοίο που προσάραξε σε ακτή της Μυκόνου, τα ξημερώματα του Σαββάτου.Το τουρκικό πλοίο μεταφοράς κοντέινερ YUSUF CEPNIOGLU περιείχε περίπου 200 τόνους καύσιμα έχει στις δεξαμενές του. Από την πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ζητηθεί αναλυτικά το περιεχόμενο που μεταφέρουν τα 204 κοντέινερ, για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν μέσα σε αυτά επικίνδυνα φορτία.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή, η κατάσταση του πλοίου παραμένει χωρίς σημαντική μεταβολή και μέχρι στιγμής παρατηρείται περιορισμένης έκτασης ρύπανση, εγκλωβισμένη μεταξύ του πλοίου και της βραχώδους ακτής.

Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, μικρός αριθμός εμπορευματοκιβωτίων έχει αποσπαστεί από το φορτίο του πλοίου.

Η περιοχή δεν απειλείται με περιβαλλοντική καταστροφή, καθώς η διαρροή καυσίμων έχει περιοριστεί.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία,  έχει ήδη αναθέσει τις ενέργειες ναυαγιαίρεσης και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε εξειδικευμένη εταιρεία, πλωτά μέσα της οποίας με κατάλληλο εξοπλισμό, έχουν ήδη από χθες καταπλεύσει στην περιοχή.

Το πλήρωμα του πλοίου 14 Τούρκοι υπήκοοι παρελήφθησαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στη Μύκονο όπου διενεργείται προανάκριση.
To πλοίο, που ήταν φορτωμένο με 204 κοντέινερ, είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa