Κοινωνία

Βίντεο ντοκουμέντο από τη τραγωδία της Αίγινας

Αίγινα Τραγωδία

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα συγκλονιστικό βίντεο λίγα λεπτά μετά την σύγκρουση των σκαφών ανοιχτά της Αίγινας, που άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς.

Στο βίντεο φαίνονται άνθρωποι μέσα στη θάλασσα να εκλιπαρούν για βοήθεια και άνδρες από τις παρακείμενες βάρκες να πετούν σωσίβια προσπαθώντας να περισυλλέξουν όσους μπορούν.

Τι είπε ο δικηγόρους του 77χρονου χειριστή

Ο συνήγορος υπεράσπισής του 77χρονου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε κατά την έξοδο του για τις κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο πελάτης του πως «ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα» προσθέτοντας ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης ναυαγίου και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ο κ. Λυκουρέζος, εξήγησε ότι ο χειριστής του ταχύπλοου, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή και ότι ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Ερωτώμενος για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο πελάτης του, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος εξήγησε ότι αυτή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουν την Παρασκευή, σημείωσε, όμως, ότι αυτή συνίσταται στα εξής: «Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».

Αισιοδοξία για την 29χρονη

Την ικανοποίησή τους για την έκβαση της επέμβασης στο αριστερό κάτω άκρο της 29χρονης Ουκρανής που ακρωτηριάστηκε μερικώς το μετά την σύγκρουση σκαφών, εξέφρασαν οι γιατροί του ΚΑΤ.

Ο μερικός ακρωτηριασμός σε συνδυασμό με τη σχετικά σύντομη πρόσβαση της τραυματία σε νοσοκομείο της Αττικής, επέτρεπαν στους γιατρούς να είναι θετικοί ως προς την εξέλιξη της κατάστασης. Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, το πόδι της 29χρονης γυναίκας είναι βιώσιμο και η κατάσταση της ασθενούς σταθερή.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa