Κόσμος

Βίντεο σοκ: Αστυνομικός πυροβολεί άοπλο 8 φορές πισώπλατα

Αστυνομικός

Την αμερικανική κοινωνία έρχεται να σοκάρει ακόμη μια δολοφονία άοπλου Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό και μάλιστα 8 φορές πισώπλατα το περασμένο Σάββατο στη Νότια Καρολίνα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανέβασαν στο YouTube οι New York Times δείχνει τη στιγμή που λευκός αστυνομικός πυροβολεί έναν άοπλο 50χρονο Αφροαμερικανό Walter L. Scott που προσπαθεί να διαφύγει τη σύλληψη.

Το περιστατικό αυτό κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ένας περαστικός.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο 33χρονος αστυνομικός είχε σταματήσει νωρίτερα τον 50χρονο γιατί το αυτοκίνητό του είχε ένα σπασμένο φανάρι.

Για άγνωστο λόγο το θύμα προσπάθησε να διαφύγει, ο αστυνομικός όμως τον καταδίωξε μέχρι που έφτασαν σε ένα πάρκο.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο οι δυο άνδρες στέκονται ο ένας απέναντι από τον άλλο και ξαφνικά ο 50χρονος αρχίζει να τρέχει προς την αντίθεση κατεύθυνση.

Ο αστυνομικός βγάζει το όπλο του και τον πυροβολεί πισώπλατα τουλάχιστον 8 φορές. Ο άτυχος άνδρας πέφτει με το πρόσωπο στο έδαφος και ο αστυνομικός τον πλησιάζει και του περνάει χειροπέδες.

Όπως υποστήριξε ο αστυνομικός, φοβήθηκε για τη ζωή του γι’ αυτό και τον πυροβόλησε, ωστόσο πουθενά στο βίντεο δεν φαίνεται το θύμα να του επιτίθεται ή να τον απειλεί, όταν προσπαθεί να διαφύγει τη σύλληψη.

Η αστυνομία του Τσάρλεστον ανακοίνωσε ότι ο αστυνομικός θα χρεωθεί με την βαρύτατη κατηγορία της εν ψυχρώ δολοφονίας, ενώ παράλληλα, με βάση αυτή την κατηγορία μπορεί να καταδικαστεί στη θανατική ποινή ή κάθειρξη 30 ετών.

Δείτε το βίντεο:

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER