Πολιτική

«Βόμβα» από Wikileaks: Ο Κλίντον… έσπρωξε τον Τσίπρα να υπογράψει μνημόνιο

Τσίπρας

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προβαίνουν τα wikileaks, σχετικά με την ταραγμένη περίοδο του 2015, όταν η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στον γκρεμό. Τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, λένε πως ο Λευκός Οίκος, ζήτησε την βοήθεια του Μπιλ Κλίντον το καλοκαίρι του 2015, ώστε να πειστεί ο Αλέξης Τσίπρας να έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους και να μην προκληθεί Grexit!

Σύμφωνα με το Wikileaks, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Ποντέστα επικοινώνησε μέσω email στις 10 Ιουλίου (πέντε ημέρες μετά το δημοψήφισμα και πριν τη δραματική Σύνοδο Κορυφής) με το γραφείο του πρώην Αμερικανού προέδρου, ρωτώντας τον αν μπορεί να μεσολαβήσει στο ζήτημα επίτευξης της ελληνικής συμφωνίας.

Ο Μπιλ Κλίντον απαντά θετικά και ρωτά αν θα πρέπει να υπάρξει πίεση και στην Ανγκελα Μέρκελ.

«Είμαι στο τρένο και είναι δύσκολο να μιλήσω στο τηλέφωνο. Ο Λευκός Οίκος ρωτά να μάθει εάν ο Μπιλ Κλίντον έχει αρκετή άνεση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώστε να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει να πάει σε συμφωνία. Μπορείτε να τον ρωτήσετε εάν υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Εάν ναι, μπορώ να του μιλήσω αφού αποβιβαστώ από το τρένο και να του εξηγήσω το σκεπτικό και τον στόχο. Ευχαριστώ», έγραφε στο ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τον Μπιλ Κλίντον.

Η απάντηση ήταν η εξής: «Λέει ναι, αλλά χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες από αυτές που έχει τώρα. Η πρώτη του ερώτηση είναι “θα πιέσουμε και την Μέρκελ επίσης;” Τι ώρα θα είσαι διαθέσιμος να μιλήσεις;»

Από τα στοιχεία, δεν διευκρινίζεται εάν τελικά ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa