Πολιτική

«Βόμβα» Μηλιού για το εκλογικό αποτέλεσμα και τον ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Μηλιός

Την παλιά ρήση του Δημήτρη Στρατούλη προς τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ «να πάρουν αέρα τα πανιά μας, αλλά να μην πάρουν αέρα τα μυαλά μας» θυμίζει με τον δικό του τρόπο ένας εκ των υπευθύνων της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Μηλιός.

Σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ ο κ. Μηλιός εμφανίζεται συγκρατημένος και δείχνει να πιστεύει πως η μάχη των εκλογών δεν έχει κριθεί τελεσίδικα αφού τονίζει προς τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν πρέπει να εφησυχάζουν, όταν τον  ρωτούν στην συνέντευξη αν είναι μονόδρομος η εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ. Σπεύδοντας να θυμίσει πως στην πολιτική τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Έτσι στο ερώτημα: «Θεωρείτε ότι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αλ. Τσίπρα είναι τόσο δεδομένες όσο τις εμφανίζουν πολλοί σύντροφοί σας;» ο Γιάννης Μηλιός απαντά:  «Στην Αριστερά ποτέ δεν μας χαρίστηκε τίποτα. Εξάλλου, στην πολιτική ποτέ και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ο δρόμος για τη δημιουργία της πρώτης κυβέρνησης Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Γνωρίζουμε πως το σύστημα θα κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να διακόψει τον δρόμο για μια αλλαγή της κυβέρνησης και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται όμως πως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το μεγάλο λαϊκό ρεύμα που έχει δημιουργηθεί, από κανέναν δεν μπορεί να ανακοπεί το παλλαϊκό αίτημα για την κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας αλλά και την αποκαθήλωση από τις κυβερνητικές καρέκλες του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Από τη δική μας πλευρά, δεν χωρά πάντως κανένας εφησυχασμός».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa