Πολιτική

Βορίδης: Νέο νοσοκομείο στη Πρέβεζα

Μάκης-Βορίδης

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Μπάρκα για νέο νοσοκομείο στην πόλη της Πρέβεζας, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης τόνισε πως «η απόφαση της κυβέρνησης είναι να κατασκευαστεί νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα. Ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες παραχώρησης οικοπεδικής έκτασης».

Αναφορικά με την χρηματοδότηση του έργου, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε πως «κατ΄αρχήν πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βρει χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», ενώ επεσήμανε ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι ένα οικονομικό μέγεθος το οποίο εξαρτάται από την πορεία του προϋπολογισμού, όπως ακόμη πως εξαρτάται και από το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου.

Ο υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε και μία άλλου τύπου χρηματοδότηση  με την ένταξη σε ευρωπαϊκούς πόρους.

«Δεν είναι θέμα για να αντιδικήσουμε. Χαιρετίζω- πραγματικά σας το λέω- τη συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μπάρκας. Ο βουλευτής ζήτησε όμως να εξασφαλιστεί ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί το υπάρχον νοσοκομείο και να ενισχυθεί, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κοινωνία στην Πρέβεζα «είναι αναφανδόν εναντίον των ΣΔΙΤ, της σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα».

«Θέλω να προσπαθήσω να συμβάλω, αν είναι δυνατόν, στο να αποβάλλετε το άγχος σας. Θα σας έλεγα δηλαδή, ότι δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός ή σχεδιασμός να σταματήσει η λειτουργία του νοσοκομείου στην Πρέβεζα» απάντησε ο υπουργός Υγείας.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa