Πολιτική

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει στα funds νομιμοποίηση μεταναστών για φθηνά εργατικά χέρια

Βούλτεψη

Τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρει υπηκοότητα σε μετανάστες προκειμένου να δημιουργηθεί δεξαμενή φτηνού εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα μετέφερε ο Γιώργος Σταθάκης σε επενδυτικά κεφάλαια στο Λονδίνο, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η κ. Βούλτεψη επανέλαβε πως ίσως υπάρξει βραχύβια παράταση του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης – που κανονικά λήγει στα τέλη του 2014 – αποσαφηνίζοντας όμως πως τυχόν επέκταση θα διαρκέσει «έως ένα μήνα», κι όχι έξι μήνες όπως φέρεται να επιθυμούν οι δανειστές.

Υπογράμμισε δε πως η όποια συμφωνία υπογραφεί με τους δανειστές δεν θα είναι νέο μνημόνιο αλλά «συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο», που θα δεσμεύει τη χώρα «να προχωρήσει στην ανάπτυξη».

Επαναβεβαίωσε επίσης τη δέσμευση της κυβέρνησης πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων, παρά το γεγονός ότι το ασφαλιστικό αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης με την τριμερή.

Η κ. Βούλτεψη επέρριψε στον ΣΥΡΙΖΑ ευθύνες για την άνοδο των σπρεντ, σημειώνοντας πως «δυστυχώς οι αγορές ακούν αυτόν που φωνάζει» και πως «όλα συνδέοντα» με το ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει μια τέτοια ανεύθυνη αντιπολίτευση».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa