Πολιτική

Βούλτεψη: Θα κλείσουμε το κεφάλαιο Μνημόνιο με τη συναίνεση της Τρόικας

Βούλτεψη

Το κεφάλαιο Μνημόνιο θα κλείσει για την Ελλάδα με τη συναίνεση της Τρόικας σημειώνει σε συνέντευξη της η  κυβερνητική εκπρόσωπος,  Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας στην ιταλική  La Republica η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει: «Όχι, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Στο τέλος του 2014 λήγει το πρόγραμμα βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ήταν λάθος να μην το σκεφθούμε εγκαίρως. Δεν ελήφθη, όμως, καμία απόφαση και εξηγήσαμε ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να απομακρυνθούμε από την τήρηση μιας αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής. Και ότι θέλουμε να κλείσουμε το κεφάλαιο του Μνημόνιου μόνο με την συναίνεση της  Τρόικας. Αυτές που εκφράζονται από τις αγορές είναι εφήμερες ανησυχίες, κάτι που αποδεικνύεται και από το ότι, την περασμένη Παρασκευή , ήδη, τα πράγματα στις αγορές είχαν καθησυχάσει».

Σε ερώτημα αν η  οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα μπορούσε να αυξήσει εκ νέου το έλλειμμα η κα Βούλτεψη σημείωσε: «Δεν θα προκαλέσουμε αύξηση του ελλείμματος και δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στο παρελθόν. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες. Η οικονομία βρίσκεται σε ανάκαμψη, τον Ιούλιο το πρωτογενές πλεόνασμα άγγιξε τα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ, η ανεργία άρχισε να μειώνεται. Οι ευρωπαίοι εταίροι αναγνωρίζουν την ορθότητα των επιλογών μας και ακόμη και ο επίτροπος Γίρι Κατάινεν εγγυήθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να μας στηρίζει με κάθε μέσο. Το συνεχές αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για  πρόωρες εκλογές στέλνει ένα μήνυμα αστάθειας προς της αγορές, το οποίο και κινδυνεύει να ζημιώσει την χώρα. Εμείς, πάντως, δεν θα γυρίσουμε το ρολόι στα χρόνια του οικονομικού κραχ».

Τέλος για την  προεδρική εκλογή η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως «για την ελληνική πολιτική παράδοση δεν αποτελεί πεδίο πολιτικής σύγκρουσης. Επιλέγεται ένα όνομα που να συγκεντρώνει μια ευρεία συναίνεση και στην συνέχεια οι βουλευτές ψηφίζουν. Και αυτή την φορά τα πράγματα θα ακολουθήσουν ετούτο τον δρόμο, δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές και θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την δουλειά μας…».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa